Pol Daura, golejador del partit. Foto: R. Gallofré

Victòria convincent del Quadis CN Mataró

L’equip d’Andrei Iosep es desfà del Catalunya (15-5)

El Centre Natació Mataró no acaba de trobar certa regularitat aquesta temporada, malgrat que a finals d’octubre va enllaçar tres victòries seguides, però quan juga contra rivals que teòricament són menys potents acostuma a imposar la seva llei. Aquest va ser el cas del partit contra el Catalunya, que és penúltim a la classificació. Lluny queden els gloriosos anys 90 pel conjunt de Barcelona, que ja fa temps que no competeix pels títols. Malgrat tot, el partit enfrontava al Quadis amb un clàssic del waterpolo de casa nostra.

L’equip local va exhibir fermesa defensiva per marcar el primer parcial del partit (2-0). El resultat al final del primer quart parlava, i ho feia molt bé, de la concentració sense pilota del conjunt que entrena Andrei Iosep. Si fins aquell moment havia destacat la feina prop de la pròpia porteria, durant el segon període el Mataró va demostrar que també és un equip amb recursos ofensius. Sis gols va marcar el Quadis abans del descans llarg, deixant el marcador amb un clarificador 8 a 2.

Durant el tercer quart el conjunt local va respirar una mica i simplement es va dedicar a mantenir les distàncies (9-3). El CNM seguia fort en defensa però havia perdut pistonada i encert en atac. L’últim període, però, va servir per tancar el partit amb una nova exhibició ofensiva que repetia els guarismes del segon quart (6-2 per un resultat final de 15-5). El conjunt local havia sigut superior i el marcador així ho indicava.

El Quadis, per exemple, va aprofitar millor les jugades de superioritat (62% vs. 27%) i va fonamentar la victòria amb una bona bateria de recursos ofensius; fins a cinc jugadors van marcar dos o més gols. Pol Daura, que en va fer tres, va ser el màxim golejador del partit. El CN Mataró és ara cinquè amb 16 punts, amb un balanç de cinc victòries, un empat i quatre derrotes.