Imatge d'arxiu del CNM. Foto: CN Mataró

Formidable remuntada del Quadis CN Mataró a Terrassa

L’equip d’Andrei Iosep va guanyar a la piscina del líder (9-11)

Terrassa-Mataró o Mataró-Terrassa, és igual. Parlem d’un clàssic del waterpolo a casa nostra. Durant l’última dècada, com a mínim, han sigut dos dels millors equips de la Divisió d’Honor. Governada amb mà de ferro per l’Atlètic Barceloneta, la màxima categoria del waterpolo estatal també contempla altres clubs tradicionals que en els últims anys han ocupat sempre les posicions de privilegi; Sabadell, Barcelona, Terrassa i Mataró. Segurament, amb el permís de l’històric Catalunya, ens referim a les entitats amb més prestigi de l’actual Divisió d’Honor. El Terrassa n’era líder després de les primeres dues jornades, però el Mataró va fer perdre-li els primers punts.

L’equip d’Andrei Iosep arribava al partit del dia 12 necessitat d’energia positiva i confiança perquè havia sigut incapaç de guanyar en les primeres dues jornades; empat contra el Mediterrani i derrota davant el Sant Andreu. En el duel segurament més complicat dels tres, com a mínim sobre el paper, va arribar la primera victòria mataronina. Aquesta es va gestar, sobretot, gràcies a un formidable últim quart. Un parcial de 0 a 3 capgirava el partit i permetia al Quadis sumar tres punts del tot valuosos. El Mataró deixava a zero un rival que havia marcat tres gols de mitjana en els anteriors quarts.

En realitat, si ampliem el focus, la remuntada encara va ser més bèstia; a l’equador del tercer període el Terrassa manava amb certa comoditat (9 a 5). A partir d’aquí, doncs, el parcial global va ser de 0 a 6. Minuts de frenesí d’un CN Mataró que, gairebé en estat de trànsit, va ser capaç de protagonitzar una remuntada espectacular davant un dels conjunts més potents de la lliga. Així arribava la primera victòria de la temporada. Són tres punts que pel seu valor emocional podrien valer-ne molts més. Com a mínim, aquesta és una bona base sobre la qual construir.

Un dels joves talents de la casa, Pol Daura, va liderar l’atac del Quadis amb quatre gols. Víctor Andrade, que en va fer tres, va ser l’altre jugador del Mataró més inspirat de cara porteria contrària. En general l’equip de Iosep va saber repartir-se amb encert les tasques ofensives, però sobretot va ser capaç de guanyar ofegant el Terrassa en uns últims minuts de magnífica defensa coral.