Un partit del Femení Maresme. Foto: R.Gallofré

L’Homs Femení Maresme perd a casa amb el Cortegada

L’equip gallec, cinquè classificat de la LF2, va governar el partit a la pista del conjunt de Mataró (53-62)

Un primer parcial de 10 a 17 ja indicava per on anirien els trets. El Mariscos Antón Cortegada, així es diu l’equip de Vilagarcía de Arousa (Pontevedra), va sortir a la pista del Mora disposat a portar la veu cantant. Fermes en defensa, les gallegues només van permetre deu punts en el quart inicial. L’Homs va millorar una mica les prestacions ofensives a partir del segon període (16 punts), però el Cortegada també va respondre amb un nou ritme ofensiu (20 punts en el segon quart).

Així les coses, l’Homs UE Mataró Femení Maresme perdia al descans i ho feia amb una diferència notable a favor del rival (26-37). Després del pas per vestidors, les coses van millorar una mica. El tercer va ser l’únic parcial que l’Homs va tancar millor que el Cortegada (17-14). De totes maneres, encara calia un últim impuls per tal de capgirar la situació, i aquest no va arribar. El 10 a 11 del darrer període, amb un marcador escarransit, va fer impossible la remuntada local (53-62).

El conjunt gallec va ser molt superior en el rebot (30 a 47) i, gràcies a això, va poder gaudir de segones oportunitats de cara a cistella. A més, en defensa, Ángela Coello segellar la zona (14 rebots defensius). El Cortegada també va ser millor en tirs de camp (41% a 23% d’encert) i, en general, va firmar un partit molt més complet que el seu rival mataroní.

En l’apartat individual, i més enllà dels 14 rebots de Coello, va destacar per part de les visitants el partit de Diaw Absatou. Va entrar des de la banqueta i va aportar 21 punts i 9 rebots al triomf del seu equip. Lauren Francesca Loven (14 punts) i Aleksandra Stojanovska (13) també van sumar bones xifres. Per part de l’Homs, Àngels Farré va ser la jugadora amb millor valoració (8 punts i 3 rebots).