Un moment del partit. Foto: UEM.

Victòria clara de l’Homs Femení Maresme davant el Valladolid

El conjunt de Mataró va defensar amb fermesa i suma el cinquè triomf de la temporada (67-39)

Al final del primer quart, el resultat indicava una victòria parcial del Ponce Ginemédica Valladolid (10-16). El conjunt castellà, que de moment suma tres victòries aquesta temporada, havia sortit a la pista concentrat i amb la intenció de marcar el ritme del partit. Tot canviaria a partir del segon període. L’Homs UE Mataró Femení Maresme va protagonitzar un magnífic exercici defensiu i va capgirar la dinàmica de dalt a baix. El Valladolid va començar a veure la cistella molt petita i va acabar el quart amb només tres punts. L’Homs, que en va fer catorze, ja manava en el marcador (24-19).

El parcial de 14 a 3 va deixar pas, després del descans, a una situació de partit en la qual l’Homs sabria refermar el domini. És cert que el Valladolid ja començava a trobar millors opcions ofensives, però seguia patint per anotar. En canvi, a l’altra banda de la pista, l’equip de Mataró ho podia fer amb més comoditat i regularitat. El 17 a 10 del tercer quart servia a les mataronines per arribar al període definitiu amb una renda interessant (41-29).

El panorama no va canviar pas en els últims minuts, més aviat tot el contrari. L’Homs encara va poder fluir molt més en atac (26 punts) i, en defensa, va mantenir a ratlla el Valladolid (10 punts de les castellanes). Aquest últim parcial va disparar la diferència definitiva entre un i altre equip (67-39). L’Homs va fonamentar la victòria en la defensa i va acabar de rematar-la amb un bon atac.

En el capítol individual van destacar els 14 punts de Blanca Chasco entrant des de la banqueta. Paula Tutusaus (11) i Marta Arbizu (10) també van arribar als dos dígits en anotació. Ara, l’Homs UE Mataró queda amb un balanç de cinc victòries i set derrotes a la classificació.