Un partit del Joventut. Foto: R.Gallofré

El Hapo veu frenada la reacció però segueix fora del descens

La Salle Montcada guanya a Mataró (22-25)

El Hapo Joventut Mataró ha millorat darrerament la dinàmica de resultats i això ha permès al conjunt de la capital del Maresme treure el caparronet i agafar una mica d’aire. Ara, el Hapo és tercer per la cua. Té un punt més que el Banyoles, que ha empatat aquest cap de setmana, i un marge de dos sobre el Poblenou. La palla va cara però la permanència és un objectiu perfectament assumible. El Joventut, que havia guanyat dos dels últims quatre partits, va caure aquest dissabte a casa davant La Salle Montcada.

L’equip de Montcada i Reixac, actual quart classificat de la lliga, va ser millor en el tram final del partit però va haver de suar la cansalada. El Hapo, amb les idees clares i més fort moralment que en etapes anteriors de la temporada, va sortir amb ganes de manar. Ho va fer durant diferents trams de la primera meitat, tot i que les diferències en els pertinents parcials de cinc minuts no van ser, en cap cas, especialment notables. Al descans, de fet, el conjunt visitant ja anava per davant (9-10).

La segona part va mantenir la tònica de partit igualat. Cap dels dos equips era capaç d’imposar-se clarament ni d’assolir la dinàmica ofensiva necessària per escapar-se del rival (15-17 a quinze minuts pel final). En el darrer quart d’hora, de totes maneres, el conjunt visitant va controlar la situació amb rendes de tres gols que frenaven qualsevol intent de reacció mataronina. Al final, aquesta va ser la diferència en el marcador (22-25).

El Hapo no va poder frenar el potencial de Borja Lancina, que va fer 13 gols. Més de la meitat dels gols del seu equip van portar la firma de Lancina. Formidable. El Joventut va repartir amb més equilibri les tasques ofensives. Dani Aguilera va fer 6 gols. Marc Piqueras i Oriol Vaqué, amb 5 dianes cadascú, també van destacar.