Un partit del Joventut. Foto: R.Gallofré

El Hapo Joventut sorprèn el Sant Joan Despí

L’equip de la capital del Maresme torna a guanyar després de gairebé cinc mesos (29-26)

24 de setembre del 2022: Terrassa 29-30 Joventut Handbol Mataró. Era el segon partit de la temporada i la segona victòria del conjunt mataroní. I fins ahir, gairebé cinc mesos després, no va arribar la tercera. Entremig, catorze derrotes i només dos empats. El triomf a casa davant el Sant Joan Despí serveix a l’equip que ara entrena Carlos Morales per sumar vuit punts i abandonar l’última posició, que ara ocupa el Poblenou. En realitat, de moment tot es mira segons el goal average perquè hi ha un triple empat al fons de la classificació. El Joventut també té els mateixos punts que el Banyoles, tercer per la cua, i és a només un punt del Sant Martí Adrianenc, tretzè classificat.

Poques coses feien indicar que, després de setze partits, la victòria arribaria en el duel contra el Sant Joan Despí. El conjunt visitant es presentava a Mataró compartint el segon lloc amb el Sant Cugat i havent perdut només dos dels últims deu partits. Però el Joventut va demostrar que encara té coses a dir aquesta temporada.

L’equip local va sortir fort i va manar en el marcador durant els primers minuts (5-3 al minut 10). A partir d’aquí, el Sant Joan Despí va portar el partit a un intercanvi de cops que el va afavorir per arribar al descans amb un mínim avantatge en el marcador (14-15). A la segona part, el Joventut va ajustar la defensa i això va dificultar les coses al conjunt visitant.

El partit entrava a l’últim quart d’hora amb tot per decidir (21-21). I aquí, el Joventut va mostrar més precisió per acabar els atacs amb encert. De seguida va adquirir un avantatge de dos gols (24-22) que sabria protegir, i fins i tot augmentar, en els darrers instants (29-26). El Hapo va repartir bé el pes de la tasca ofensiva: Piqueras (6), Marín (5), Moreno (4) o Colomer (3), Vaqué (3) i Bonany (3), van encarregar-se d’aportar els recursos necessaris per sumar una victòria que s’ha fet esperar.