Un partit del Joventut. Foto: R.Gallofré

El Hapo Joventut no pot amb La Roca

El ‘derbi de Parpers’ cau a favor del conjunt del Vallès (36-29)

Era una missió realment complicada, però hi havia certa esperança. El fet que el Joventut Handbol Mataró fos capaç de guanyar la setmana passada, gairebé cinc mesos després de l’última victòria, en el partit a casa davant el potent Sant Joan Despí, permetia veure amb optimisme el futur més immediat. I aquest passava per plantar cara al Mubak BM La Roca, tradicional rival de la categoria i equip imponent de la zona alta. A l’hora de la veritat, el conjunt del Vallès va demostrar que ara mateix és millor equip.

El ‘derbi de Parpers’ va començar igualat i, de fet, el Hapo anava per davant després del primer parcial de cinc minuts (2-3). A partir d’aquí, i fins a l’equador de la primera part, l’intercanvi de cops donava un mínim avantatge a La Roca (8-7). L’equip de casa va ser capaç d’estirar una mica més la diferència fins al final de la primera meitat (16-13). El Joventut necessitava ajustar la defensa, però la sensació era que estava ben viu.

La segona part, això sí, no va començar de la millor manera possible. El conjunt local seguia mantenint una dinàmica ofensiva difícil d’igualar i de seguida es va escapar amb un +6 (21-15). A partir d’aquí, l’objectiu era aferrar-se al partit i no deixar que aquest quedés trencat de manera definitiva. El Joventut va plantar cara i va ser capaç, momentàniament, de reduir diferències. Però no va poder girar la truita. El Balonmano La Roca ja havia adquirit velocitat de creuer i va mantenir el to fins al final (36-29).

Roger Manzano, autor d’11 gols, va ser el jugador més destacat del partit. Per part del Hapo, Nil Moreno (6) va ser l’home que va veure porteria amb més facilitat. Marc Piqueras, amb 5 gols, i Oriol Vaqué (4), també van firmar xifres notables. Ara el BM La Roca lluita per fer-se amb la segona posició amb tres o quatre equips més, mentre el Joventut és a la cua de la classificació amb Banyoles i Poblenou.