Un partit del Joventut. Foto: R.Gallofré

El Hapo tanca la lliga amb victòria a Gavà

El conjunt de la capital del Maresme s’emporta el partit per un ajustat 29 a 31 i acaba vuitè

Vuitè classificat de la Lliga Catalana Sènior. 35 punts amb un balanç de 16 victòries, 13 derrotes i 3 empats. Aquesta ha sigut la temporada del Hapo Joventut Mataró a la categoria.

Recuperar la divisió perduda de manera immediata no semblava un objectiu a curt termini. El nou projecte s’havia de cuinar a foc lent. Així ho explicava a Capgròs el seu entrenador, Xavi Álvarez, abans de començar la temporada: “Volem crear un grup estable i formar un equip que duri uns quants anys. El club ha apostat per rejovenir el sènior i començar potser no de zero, però començar de baix. Hem de procurar establir unes bases de joc i que la gent se senti identificada amb el grup. Hem de ser realistes i optar a mantenir la categoria. No tenim una plantilla, d’inici, per aspirar a res més. Serà una categoria dura i haurem d’anar madurant el grup”. En aquest sentit, doncs, l’objectiu s’ha assolit.

El Hapo tancava la temporada, aquest diumenge al migdia, amb una victòria a la pista del Gavà. El conjunt local sortia fort i als cinc minuts havia firmat un parcial de 4-1. L’equip de Mataró reaccionava de seguida i a l’equador de la primera meitat ja havia capgirat el marcador (8-9). Al descans, els de Xavi Álvarez seguien per davant (14-15).

A la segona part el Hapo clavava, d’entrada, un parcial de 0-4 en els primers cinc minuts (14-19). Després d’això, patiria uns minuts sense marcar i el rival podia apropar-se en el marcador. En el tram final, de totes maneres, el Joventut tornaria a trobar la fluïdesa necessària per adquirir uns gols de renda (19-22 i 21-26 a deu minuts per a la botzina). El Gavà ho intentaria tot, però malgrat l’empenta final es quedaria a dos gols de l’empat (29-31).

Pol Colomer, autor de 6 gols, ha sigut el màxim golejador del Hapo en aquest últim partit de lliga. Bernat Marín ho ha sigut de la temporada amb 164 dianes (12è màxim golejador de la categoria).