Un partit del Joventut. Foto: R.Gallofré

El Hapo Joventut perd la categoria

L’equip de la capital del Maresme no va poder amb el campió, el Granollers, i ha acabat penúltim de la Primera Divisió Masculina

Adéu a la Primera Divisió Masculina. La temporada que ve, el Hapo Joventut Handbol Mataró jugarà a la Lliga Catalana. Després d’una temporada molt irregular, i amb canvi d’entrenador inclòs, l’equip de la capital del Maresme s’ha acabat desinflant en aquest tram final. En l'última jornada, la permanència passava per esperar que Banyoles i Terrassa no empatessin (i no ho van fer), i guanyar a la pista del Granollers. Aquesta, realment, era la part complicada del tracte. El conjunt del Vallès, campió de lliga, només ha perdut dos partits en tota la temporada.

El Hapo va començar bé. Quan havien passat deu minuts, l’equip de Mataró anava per davant: 5-7. La sensació era que el Granollers podia arrencar en qualsevol moment, però el rellotge corria i el Joventut seguia aguantant: minut 20, 11-12. I a partir d’aquí, tot va canviar. Un duríssim parcial d’11 a 3 tancava la primera meitat i feia que el Granollers marxés al descans amb un +7 (22-15).

A la segona part, el Joventut ho va intentar. De totes maneres, el Granollers va superar aviat la barrera dels deu gols d’avantatge (30-19 en el 40’) i va gestionar la diferència fins al final (41-30). Els esforços d’Oriol Vaqué (10 gols) i Nil Moreno (7) van resultar estèrils. El Granollers és superior i ho va demostrar. L’equip local no va comptar amb cap jugador que marqués més de 6 gols, però va repartir les tasques ofensives amb harmonia. El Joventut és equip de Lliga Catalana.

El conjunt de la capital del Maresme va començar la temporada amb Sergi Rodríguez a la banqueta i dues victòries seguides. Després, només n’han caigut quatre més. El Joventut va arribar a encadenar 16 jornades sense conèixer el triomf. La temporada s’ha acabat amb Carlos Morales a la banqueta, amb qui semblava que l’equip reaccionava. Al final, tot ha quedat en foc d’encenalls.