Un partit del Hapo. Foto: R.Gallofré

Derrota del Hapo a la Garriga

L’equip de la capital del Maresme frega la remuntada però acaba perdent a la pista d’un dels candidats a l’ascens (39-36)

La Garriga i el Hapo Joventut Mataró han protagonitzat, aquest dissabte dia 9, un gran espectacle ofensiu en el partit que els enfrontava a la pista de l’actual segon classificat. Gràcies a la victòria final, per 39 a 36, el conjunt del Vallès Oriental dormirà en aquesta posició. Calella i Garbí de Palafrugell són els seus rivals en la lluita per l’ascens. El Hapo Mataró, que ara mateix és setè però que podria perdre un parell de places quan tots els equips tinguin els mateixos partits jugats, ha venut cara la seva pell en la visita a un dels equips més potents de la categoria.

Els atacs s’han imposat clarament a les defenses. A l’equador de la primera part el resultat ja era d’11 a 9. En els següents deu minuts, l’equip de casa ha sigut capaç d’obrir escletxa per primera vegada (19-13). De totes maneres, al descans el Hapo ja havia reduït diferències (22-19). L’equip de Mataró era capaç de mantenir el pols i aguantar el gran ritme anotador que imposava la Garriga.

Ja a la segona meitat, el conjunt de casa ha seguit insistint per trencar el partit (30-24 al minut quaranta). En quedaven encara vint pel final i el Hapo no estava disposat a rendir-se tan fàcilment. A deu per a l’acabament, i després d’un parcial acumulat de 5 a 9, els de Mataró només eren dos gols per sota (35-33). La mateixa tònica seguia al cap de cinc minuts (37-35), però al final l’equip vallesà ha sabut jugar millor els atacs decisius i acabar sumant un triomf sofert per 39 a 36.

Dos jugadors de cada equip han arribat a la xifra de vuit gols: Marc Bermúdez i Pol Rodoreda (la Garriga), i Bernat Marín i Oriol Prat (Hapo Mataró). En el conjunt de la capital del Maresme també han aportat bones xifres Pau Garolera (4), Marc Torrente (3), Benjamí Calvillo (3) i Pol Barragán (3).