Un moment del partit contra l'Elda. Foto: R.Gallofré

El Hapo Joventut cau a casa contra el líder

Les de Mataró planten cara però cedeixen davant l’Elda (23-26)

Era un partit realment complicat. L’Elda arribava a Mataró amb una targeta de presentació temible; 8 victòries, 1 empat i 1 derrota. A l’hora de la veritat, el Hapo Joventut va ser capaç de competir davant un rival que sempre que ha guanyat aquesta temporada, tret d’una ocasió, ho ha fet per més de tres gols de diferència. És cert que el conjunt del Vinalopó va portar la veu cantant des dels primers instants del partit, però com a mínim el Joventut va saber caure amb dignitat.

En els primers cinc minuts el marcador només es mouria per registrar un gol visitant (0-1) però a partir d’aquí l’Elda va incrementar la seva dinàmica ofensiva (1-4 als deu minuts). Al Hapo li resultava francament complicat perforar la muralla defensiva de l’equip valencià.  A l’equador de la primera meitat el 3 a 7 ja indicava una clara tendència. L’Elda va mantenir, fins al descans, una certa regularitat en atac mentre el conjunt local continuava mostrant clares mancances ofensives (6-13).

La projecció de fer només dotze gols era francament esfereïdora, però el Hapo va saber refer-se a la segona meitat per afrontar el duel amb renovades energies. Després d’uns primers compassos sense un canvi de ritme evident (7-15), l’equip del Maresme va començar a jugar amb certa fluïdesa en les seves possessions. A partir d’aquí, les diferències van començar a eixugar-se. Del menys 8 vam passar al menys 4 a deu minuts del final (16-20).

El Hapo havia fet 9 gols en un quart d’hora i va aprofitar el tram final per apropar-se una mica més en el marcador. La remuntada ja era impossible perquè faltava temps i l’Elda va gestionar bé els moments més calents del partit, però el 23-26 és una bona prova de la capacitat de resistència de les mataronines. Clara Poo, que va fer 10 gols, va tornar a ser la jugadora més determinant en atac del conjunt mataroní. Alisa Forné, que en va marcar 7, també va fer un partit molt destacat en aquest sentit.