Foto de la concentració dels sindicats, que reclamen un pacte social nou
Foto de la concentració dels sindicats, que reclamen un pacte social nou

Reclamen a Mataró un pacte per un nou model social i econòmic

Els sindicats concentren unes 50 persones i reclamen “treball digne” en lloc de precarietat per sortir de la crisi post Covid-19

Mataró va ser dissabte una de les 12 ciutats catalanes on els sindicats es van concentrar en favors d’un nou model social i econòmic amb el que superar la situació derivada de la crisi de la Covid-19. La concentració davant l’Ajuntament formava part d'una convocatòria més àmplia a tot l'Estat durant el cap de setmana.

A Catalunya, hi va haver concentracions simultànies a Barcelona, Cornellà, Girona, Granollers, Igualada, Lleida, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic i Vilafranca del Penedès. Una cinquantena de persones van concentrar-se a la Riera en un acte que va coincidir en temps i espai amb la concentració de Dignitat Migrant a favor del padró per a tothom i dos casaments celebrats a l’edifici consitorial. 

Foto de la concentració dels sindicats

La reclamació dels sindicats

Els sindicats es van manifestar per reclamar un gran pacte per un nou model social i econòmic on les persones estiguin "al centre" de les decisions. La concentració ha estat convocada per UGT de Catalunya, CCOO de Catalunya i l'USOC, conjuntament amb entitats socials, en el marc de la crisi econòmica i social derivada del coronavirus. Sota el lema 'Un acord per rescatar les perdones, els treballs i els salaris', els sindicats han reclamat la derogació de la reforma laboral i han exigit feines i salaris dignes. 

En declaracions als mitjans a la convocatòria de Barcelona, el secreati general de la UGT Camil Ros va reclamar "treball digne", recuperar les retallades en els llocs de feina públics i una derogació de la reforma laboral. "Entenem que la sortida de la crisi econòmica no es pot fer amb les bases de la precarietat i l'explotació laboral que van suposar les reformes laborals", va manifestar.  Així mateix, ha demanat al Govern que deixi la "vella política" i marqui les pautes per iniciar un "gran pacte de diàleg social". En aquest sentit va pronunciar-se també el seu homòleg a CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, que  va detallar els eixos en els quals s'ha de basar aquest acord. Va demanar "posar la vida al centre" de les polítiques, "dignificar" les condicions de vida dels treballadors essencials, establir un pacte per a la reactivació de l'economia i fer un "front democràtic" en defensa de la llibertat.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive