Si tenim pensat viatjar amb la nostra mascota és important preparar-ho tot amb temps. S’han de tenir en compte alguns factors perquè l’animal es trobi a gust i que el trajecte no li suposi un gran estrès. Aquests són alguns elements que cal tenir clars abans de sortir de casa: 

Portar el certificat mèdic de la teva mascota. És especialment important si sortim a l’estranger. Aquest document el pot expedir un veterinari. La mascota ha de tenir les vacunes al dia i fer-se una revisió mèdica per comprovar que es troba en perfectes condicions per viatjar. Si necessiten medicació o suplements és millor adquirir-los abans i no deixar-ho per l’últim moment. 

Fer el seu equipatge. S’aconsella fer una llista amb tots els elements necessaris per a la mascota. Això inclou el menjar, l’aigua, medicació, estris per cuidar-lo, joguines, transportí, corretges, etc. L’objectiu és que en el destí de vacances se senti com a casa. 

Preparar el cotxe. Cal tenir en compte si utilitzarem transportí i/o sistemes de retenció. Si penses viatjar en tren, avió o vaixell consulta abans les condicions del transport d’animals i prepara-ho tot en funció de les exigències i les característiques de la teva mascota. 

Treure’ls a passejar i jugar amb ell abans del viatge. L’animal pot sentir-se inquiet durant el trajecte, per això és important que primer faci exercici. D’aquesta forma aconseguirem que estigui més relaxat i amb més predisposició de no moure’s gaire.

Hidratar-lo durant el trajecte. És important cuidar aquest factor. Si viatges en cotxe fes parades regulars per hidratar l’animal amb aigua, que pugui fer les seves necessitats i que passegi una mica. També cal vigilar que dins del cotxe no li toqui el sol tota l’estona.