Els hàmsters són bones mascotes
Notícies relacionades
Els hàmsters són bones mascotes

Consells per aquells que volen tenir un hàmster de mascota

Els hàmsters solen viure entre 2 i 4 anys i no requereixen grans cures

El hàmster és una bona mascota per aquelles persones que desitgen tenir i cuidar un animal però no tenen molt d’espai o temps per fer-ho. Del tipus que hi ha, el Siri és el més sociable i tranquil. Tot i que són animals que no requereixen moltes cures ni generen problemes, cal tenir alguns fets en compte. 

Com són rosegadors, tenen hàbits nocturns. És normal que dormin o estiguin tranquils durant el dia i que tinguin molta activitat durant la nit, és habitual que corrin a la roda de la gàbia a altes hores de la matinada i poden generar un petit soroll. En ser d’estructura fràgil, és necessari ensenyar als nens que han de ser molt curosos si els agafen, l’ideal és no manipular-los gaire per evitar lesions i estrès que poden posar fi a la vida del hàmster. És important netejar la gàbia com a mínim una vegada a la setmana i canviar cada dia l’aigua per evitar possibles infeccions i males olors, per això és aconsellable posar encenalls de fusta al fons de la gàbia o terrari perquè absorbeixi l’orina i excrements. No s’ha de sobrealimentar-lo, poden menjar productes específics per ells que es vénen a botigues d’animals i també fruita i verdura fresca, una gran font saludable i amb aigua. 

Per assegurar-nos que el nostre hàmster és feliç cal que tingui els elements necessaris: recipients pel menjar i l’aigua, joguines per rosegar les dents i desgastar-les, una roda per fer exercici i escales per poder enfilar-se. 

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive