Covid-19 fora de control: més d’un 6% de positius a Mataró
Covid-19 fora de control: més d’un 6% de positius a Mataró

El risc de rebrot es descontrola a Mataró fins als 290 punts

Tot i el repunt del risc de rebrot, la situació hospitalària s'estabilitza amb menys ingressats a planta i a la UCI i 4 defuncions en una setmana

La situació sanitària es manté estable a Mataró però el risc de rebrot de Covid-19 s’ha descontrolat en les darreres jornades. Després d’una setmana amb tendència a la baixa en l’índex de referència, el repunt és evident i molt visible en el gràfic facilitat pel Departament de Salut. Amb un risc de rebrot de 291,91, tornem a nivells d’alerta que no es veien des del 21 d’agost i se supera amb escreix el pitjor moment de l’inici de la pandèmia, a finals de març, quan es va arribar a un màxim de 253,36.

Preocupa la velocitat de reproducció de la malaltia, l'índex que de ser superior a 1 indica que aquesta creix amb força. Aquest és un dels aspectes que més ha repuntat, passant de 0,93 la darrera setmana d'agost a 1,30 en l'última setmana de dades acumulades. 

 

Entre el 29 d’agost i el 4 de setembre es va disparar per sobre del 9% el percentatge de proves PCR positives. S’han confirmat 170 casos en una setmana i la taxa de confirmats és la més alta de les darreres setmanes. Això situa l’actual situació al nivell del moment de màxima incidència del risc de rebrot, a meitats d’agost. Com a nota curiosa de l’escandall estadístic que facilita Salut, per primera vegada el percentatge de dones que donen positiu en les proves és inferior al 50 per cent (48,24%).

Estabilitat hospitalària

Les dades que setmanalment facilita el Consorci Sanitari del Maresme sobre l’Hospital de Mataró desvelen una situació d’estabilitat hospitalària: A inicis de setmana hi havia 17 ingressats per Covid al centre hospitalari, 4 dels quals eren a la Unitat de Cures Intensives (UCI). En comparació amb les dades de la setmana anterior baixa el nombre d’ingressats en un 29% (de 24 a 17) i també els d’UCI en un 20% (de 5 a 4, 1 de menys).

La darrera setmana hi ha hagut 4 defuncions a l’Hospital per Covid-19, el mateix nombre que la setmana anterior. Cal recordar que des del Consorci, per confidencialitat, no es donen més detalls o informació de les persones traspassades.

 

Comentaris (1)

Audrey Fa 14 dies
Tots ja sabem que aquest any 2021 serà molt especial a causa de la presència de l’epidèmia de coronavirus que afecta el món des de fa més d’un any. No és sorprenent que aquesta epidèmia mundial continuï sacsejant aquest nou any que se’ns presenta, fent que després de contaminacions i morts, la tercera onada sigui incontrolable i la mutació del virus que matarà més joves que persones grans, fins al març del 2021 res serà normal portar una màscara es distancia i al gener dive

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive