Les dades de les proves PCR serveixen per calcular el risc de rebrot
Les dades de les proves PCR serveixen per calcular el risc de rebrot

El risc de rebrot de Mataró es torna a enfilar perillosament

Després de baixar per sota del llindar de ‘molt alt’ a inicis de setmana l'índex repunta fins a 229

El risc de rebrot de Mataró és volàtil i si a inicis de setmana amb les dades de Salut que -amb 3 dies de coll perquè siguin consolidades- es tenien, la ciutat baixava lleugerament del llindar de 200, la tendència dels últims dies torna a ser alcista: la capital del Maresme és zona vermella, de risc molt alt: 229,68.

L’epidèmia, doncs, segueix en creixement i la seva afectació a Mataró és important. Entre el 25 i el 31 d’agost es van confirmar mitjançant proves PCR 163 casos, essent positives gairebé 1 de cada 10 proves practicades (9,21%). Aquest increment constant de casos evidencia que el risc segueix sent molt alt i torna a fer repuntar el gràfic que il·lustra aquesta perillositat després d’una setmana precedent en què havia baixat força (de 293 punts el 21 d’agost, el registre més alt en tots aquests mesos a 191 el dia 28).

Evolució del risc de rebrot

Evolució del risc de rebrot a Mataró

Les dades de Salut relaten que la situació a 3 de setembre pel que fa a mataronins (no a usuaris del Consorci Sanitari del Maresme) és de 15 pacients ingressats i 5 d’ells a Cures Intensives, en la línia que ja s’apuntava a l’Hospital de Mataró d’augment d’ingressos i defuncions. 

  • Si analitzem al risc a nivell maresmenc, en canvi, veiem com la tendència a la baixa es consolida: hi ha un risc de rebrot de 157,61, per tant amb consideració d’alt al ser notòriament inferior al llindar de 200 que defineix el risc molt alt. 

Situació a Catalunya: "estabilitat perillosa i tensa"

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha afirmat aquest dijous que la situació epidemiològica a Catalunya per a covid-19 és d'una "estabilitat tensa". Ha destacat que els darrers quatre dies s'ha notat un "petit descens de contagis" però que cal que passin més dies per poder treure conclusions d'aquestes dades. El coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha anat més enllà i ha qualificat la situació d'una "estabilitat perillosa" perquè "mil casos diaris no és poca cosa". "No és una estabilitat d'estar tranquils sinó d'estar atents", ha reblat. Argimon ha reclamat una gestió "comunitària" i amb "solidaritat" de la pandèmia que rebaixi la pressió a l'atenció primària i als hospitals.

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Carolina Fa 2 anys
Em de ser responsables totes les persones, si volem surtir bé de tots aquests pandèmia, si no ho fem tots, no sam surtirem,segu que No!!!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive