Els usuaris adquireixen productes a través de punts mensuals que tenen assignats segons la seva situació.
Els usuaris adquireixen productes a través de punts mensuals que tenen assignats segons la seva situació.

La demanda de Benestar Social puja un 125% a Mataró per la crisi de la Covid-19

Augment espectacular de l’atenció de Benestar Social a persones vulnerables a causa dels efectes econòmics i socials de la pandèmia

Les dades de l’augment de serveis de Benestar Social a Mataró en motiu de la crisi de la Covid-19 són més que importants: ha pujat en un 124,87%. El nombre de persones més vulnerables s’ha duplicat des de l’inici de la crisi en tots els índexs d’assistència com la demanda de lots alimentaris o d’apats als menjadors socials.

L’increment de nous demandants dels serveis de Benestar Social ha estat continuat en les darreres setmanes. Des que es va decretar l’Estat d’Alarma, el 14 de març, Benestar Social ha esdevingut un servei essencial que ha vist augmentar la demanda general de la ciutadania en un 124,87%. Cal destacar també els Serveis d’Atenció a Domicili que, no només s’han mantingut durant tot l’estat d’alarma, sinó que s’han vist incrementats, proporcionant suport a 198 persones dependents més que abans de la COVID-19.

Més demanda d’aliments

Una altra de les emergències que es cobreixen ha estat la provisió d’aliments a les famílies vulnerables de la ciutat. Aquest servei, des del 2016, es centralitza al Centre de Suport Alimentari l’Entorn gestionat per Creu Roja, Càritas i l’Ajuntament amb el suport del Banc dels Aliments. Aquest centre, que proporcionava suport alimentari a una mitja de 2.065 persones beneficiàries, ha vist com ha augmentat la demanda de lots alimentaris en un 103,97%, arribant a 4.212 persones de 1569 famílies.

Pel que fa als àpats diaris que es repartien en espais municipals, com per exemple els casals de la gent gran, aquests s’han incrementat en un 139,68% passant dels 63 àpats abans de la pandèmia als 151 actuals que s’entreguen a domicili. A aquests se li han de sumar els que ofereixen en el Menjador Social de la Fundació Sant Joaquim que també han vist augmentar considerablement la demanda, passant de 60 àpats diaris de mitja, als 73 actuals (un 16.67% més).

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive