Graupera
Graupera

Contingut Patrocinat

Sempre connectat amb la teva caldera: previsió i comoditat

Graupera i Saunier Duval Servei Tècnic Oficial ofereixen un servei de manteniment que està connectat per a qualsevol contratemps

Tenir una caldera a punt i revisada per no patir contratemps durant l’hivern és quelcom imprescindible, però el seguiment que s’ha de fer d’una peça tant important a la llar també és clau tenir-la en compte. Per això, des de Graupera, servei tècnic oficial Saunier Duval al Maresme, presenten el seu sistema de manteniment MiSaunier Duval Connect, que serveix per posar la millor tecnologia al servei del benestar de tota la família. Una caldera connectada és una caldera que avisa abans que sigui massa tard.

El sistema de MiSaunier Duval Connect serveix per detectar incidències i averies i poder trucar a l’afectat en menys de 90 minuts per posar solució el més aviat possible. Com funciona? Bàsicament fa servir ajustaments en remot i si no és possible, el servei tècnic ve a domicili amb la solució sota el braç perquè s’ha monitorat prèviament. No hi ha sorpreses ni visites prèvies per saber què passa. Eficiència i optimització.

Tot això amb la tranquil·litat que dona que tant la mà d’obra com els desplaçaments i les peces originals de recanvi, si escau, estan incloses en la caldera durant els seus primers quinze anys de vida.

Deixar la temperatura a punt abans d’arribar a casa

Però el servei d’una caldera connectada no només és per prevenir i solucionar problemes, sinó també per facilitar-te la vida. Gràcies a MiConnect, els propietaris poden fer servir una app que gestiona i controla la caldera des del mòbil, de manera gratuïta i permetent programar la temperatura de casa per a tota la setmana des de qualsevol lloc i en tot moment.

Tot això, gràcies a la tecnologia més actual que fa que la caldera transmeti la informació necessària per fer un check permanent del seu estat i compti amb informes periòdics sobre el rendiment, així com oferir consells per millorar el consum i l’estalvi.

Sense descuidar que les revisions obligatòries que hi ha per llei se segueixen fent de part dels tècnics de Graupera, naturalment.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive