plaques solars
plaques solars

Plaques solars per a particulars, valen la pena?

Us expliquem tot el que s’ha de saber si estem interessats en instal·lar plaques solars a la nostra llar per a ús particular, a més de valorar si valen la pena.

Després de parlar-vos sobre la normativa i usos per a empreses de les plaques solars, ha arribat el torn de donar-li la volta i valorar si val la pena fer una instal·lació de plaques fotovoltaiques per a fer un ús particular i no de cara al negoci. Poden sortir des de 6000€ mínim, per la qual cosa hem de valorar si l’estalvi posterior serà suficient com per a compensar aquesta despesa inicial. A més, hem de tenir en compte el Reial Decret que regula les condicions per a l'autoconsum d'electricitat, el qual es va produir el passat mes d’abril de 2019. A continuació us expliquem tot el que heu de saber al respecte, perquè ningú es perdi cap detall del tema que ens ocupa. 

Val la pena instal·lar plaques solars per a particulars? 

Per començar i a mode de resum del text aprovat per l'Executiu esmentat, les novetats són reduir els tràmits administratius, especialment en el cas dels petits autoconsumidors. El Decret estableix un mecanisme simplificat de compensació de l'energia autoproduïda i no consumida i, a més, habilita la figura de l'autoconsum col·lectiu, que fomentarà aquesta fórmula en les comunitats de propietaris o en polígons industrials. Per tot això, podem comprovar que l'objectiu del text és facilitar l'autoconsum, permetent una major electrificació en el camí cap a l'economia descarbonitzada.

El que es recomana és estudiar les especificitats de cada cas

Tot i que s’hagi reduir la barrera administrativa per a poder instal·lar plaques solars, les empreses continuen recomanant als clients que estudiïn amb deteniment la inversió necessària i valorin els beneficis que aporta el donar el pas i passar a tenir plaques en casa. Ja que podríem considerar que la mitjana d'inversió per a un habitatge unifamiliar amb un consum bàsic és d'entre 5.000€ i 6.000€, ens portarà uns quants anys el recuperar el que hem perdut i aconseguir estalviar de mitjana un 50% en la factura de la llum. Per tant, a la llarga ho agrairem però hem d’estar disposats a fer aquesta despesa inicial.

Plaques fotovoltaiques que generen energia renovable

Plaques fotovoltaiques que generen energia renovable

Beneficis d’instal·lar plaques solars a casa 

  1. És una energia renovable i abundant, ja que sempre tindrem energia solar i la Terra rep 20 mil vegades d'energia respecte a la necessària per al món sencer.

  2. Bona per al medi ambient i silenciosa: l'energia del sol no causa contaminació i no produeix cap soroll associat.

  3. Redueix els costos d'electricitat i es de baix manteniment: tal i com hem esmentat abans, tot i que suposi una gran despesa inicial, a la llarga redueix el cost de la factura de la llum. A més, és fàcil de mantenir, ja que només hem de netejar de tant en tant les plaques.  

  4. Sistemes compartits i jardins solars comunitaris: ja que no totes les cases o edificis tenen espai per ubicar desenes o centenes de panells solars, s'estan creant els espais solars comunitaris, per que els interessats es puguin subscriure a aquests parcs i estalviar electricitat.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive