Plaques solars, amb molts usos i beneficis per a les empreses
Plaques solars, amb molts usos i beneficis per a les empreses

Paula Sáez

Plaques solars, normativa i usos per empreses

Us resumim els usos i beneficis que tenen les plaques solars per a les empreses, a més de la normativa que han de complir i els documents que s’han de presentar oficialment

L'energia fotovoltaica ofereix beneficis nets a tot tipus d'empreses, a més de servir per millorar els nostres resultats de forma segura, rendible i duradora. Tot i això, la seva instal·lació requereix del compliment previ d’una sèrie de requisits emparats sota “l’ordenança solar” que podem trobar a la web de l’Ajuntament de Barcelona i us resumim a continuació. Tant si es tracta d’energia solar tèrmica com de fotovoltaica, haurem de realitzar una memòria de l’estructura del projecte i presentar-lo a l'Agència d'Energia de Barcelona per a complir amb la normativa.

Us ho expliquem, a més de recordar que a la web també trobareu altres articles útils per a empreses com “bots i els seus problemes per a gestionar clients” o un resum de les mesures de protecció aprovades per a empreses i treballadors autònoms.

Plaques solars: usos per a empreses

Minimitzar costos és la part essencial de qualsevol negoci i això comença amb estalvi energètic a l'empresa. Emprar energia solar és una bona via per a aconseguir-ho, ja que per a autoconsum elèctric industrial estarem recuperant la inversió des del primer dia, estalviarem i aconseguirem independència energètica.

A més, optar per l'autoconsum elèctric per a la nostra empresa no només reporta beneficis econòmics derivats de l'estalvi, sinó que ajuda a que les companyies industrials siguin més sostenibles. El compromís amb el Medi Ambient és un actiu de valor per a les empreses, ja que poden incloure l'ús de l'energia solar dins de les seves accions de Responsabilitat Social Corporativa i així millorar de forma automàtica la seva imatge de marca i aconseguir fidelitzar clients.

Plaques fotovoltaiques que generen energia renovable

Plaques fotovoltaiques al Maresme que generen energia renovable

Plaques solars, normativa per a empreses

Per començar, abans de sol·licitar una llicència d'obres i començar a instal·lar plaques solars a la nostra empresa, és preceptiu presentar els següents documents:

 • Un projecte d'instal·lació solar tèrmica o memòria justificativa d'exempció.
 • Un projecte d'instal·lació solar fotovoltaica o memòria justificativa d'exempció.

Tanmateix, ha de tenir en compte les condicions formals establertes pels col·legis professionals. Per altra banda, l'estructura que ha de tenir el projecte bàsic o la memòria d'exempció de solar tèrmica per al compliment del capítol 1 del títol 8 de l'OMA és la següent:

 • Una memòria tècnica, amb la descripció de la instal·lació i els càlculs que justifiquin el compliment de l’OMA. Ha d’incloure el pressupost de la instal·lació.
 • Annex d’informació complementària, que inclogui:
 1. Una còpia de la certificació dels captadors solars, emesa per un organisme competent de l’administració i vigent a data de la sol·licitud de la llicència o
 2. Taula amb els càlculs realitzats en base mensual, especificant la demanda, l’aportació solar i la fracció
 3. Justificació de càlculs (resultats a la memòria)
 4. Justificació de càlculs d’estimació de pèrdues
 5. Justificació de les exempcions aplicades, si escau
 • Annex amb la informació gràfica, que inclogui els plànols següents:
 1. Plànol d’emplaçament
 2. Plànol de planta coberta
 3. Plànol de secció de coberta
 4. Plànol per planta de l’edifici
 5. Esquema de principi de la instal·lació solar

En definitiva, us recomanem consultar el document oficial enllaçat més amunt, ja que allà podreu trobar tot el procés per a elaborar els documents especificats pas a pas de cara a assegurar-os de estar complint amb la normativa establerta al nostre territori.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive