Ajuts a autònoms i al comerç local
Ajuts a autònoms i al comerç local

Més dotació econòmica pels ajuts a autònoms i comerços a Mataró

L'Ajuntament augmenta la partida per ajudar els autònoms a pagar prèstecs i per a la digitalització del comerç local

L'Ajuntament de Mataró ha decidit augmentar la dotació econòmica de dues de les línies d'ajut que promou de cara a revifar l'economia local davant la crisi generada pel Covid. En concret, destinarà més recursos als ajuts a autònoms i microempreses, d'una banda, i a la transformació digital del comerç i la restauració, per l'altra. 

La Taula de reconstrucció social i econòmica ha decidit, en una nova a reunió, mantenir i ampliar les mesures d'urgència per als sectors i persones més vulnerables. En aquest sentit, es reforcen dues de les iniciatives preses per la mateixa taula, òrgan director del Pla de reconstrucció integrat pels grups municipals i els agents econòmics i socials

Pel que fa als ajuts a autònoms i microempreses afectats per la Covid-19, s'hi destinaven inicialment 200.000 euros de cara a ajudar-los a pagar els interessos dels préstecs demanats per fer front a les despeses extraordinàries generades per la Covid. Com que ja s’han registrat 104 sol·licituds i la convocatòria està oberta fins al 13 de novembre, la Taula ha considerat necessari ampliar l’import global.

El mateix passa amb els ajuts per a la transformació digital del comerç i la restauració. La convocatòria s’obrirà el 18 de novembre per a la presentació de sol·licituds, però ja han mostrat el seu interès 60 establiments també caldrà augmentar la partida inicial de 100.000 €.

D'altra banda, també s'ha acordat donar suport al comerç durant la campanya de Nadal mitjançant vals per facilitar l’aparcament, i habilitar un dispositiu d’acompanyament als ciutadans i ciutadanes que hagin de fer tràmits per Internet, dels àmbits de Serveis Socials i Ocupació, i no disposin de les eines o els coneixements i habilitats necessaris. A més, el fons previst per al Pla de reconstrucció també assumirà el cost de la darrera reducció acordada de la taxa de terrasses i del preu públic de la brossa comercial als establiments més afectats per les restriccions 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive