El gràfic de la setmana sobre digitalitació.
El gràfic de la setmana sobre digitalitació.

Salva Fernández / Ferran Pous (interactiu)

El gràfic de la setmana: el futur del comerç local a Internet

Desglossem l'estudi de Dolors Guillen sobre el futur del comerç local i com ha impactat la digitalització forçada pel Coronavirus.

El comerç s'ha trobat amb un canvi de paradigma degut a l'arribada de la Covid-19, als confinaments totals i a la necessitat de consumir i comprar per Internet, ara més que mai. Dolors Guillen, assessora en màrqueting i professora de la UOC, va elaborar un estudi on analitzava l'impacte del coronavirus i la transformació digital, enfocant-se al comerç local de Mataró. Ara, tot el treball complert es troba ja disponible per a consulta. Per això, al Gràfic de la setmana desglossem algunes de les dades més importants: 

 

Entre les dades destaca el fet que el 90% d'usuaris ha visitat botigues online, quelcom que creix un 13% i que provoca que més de la meitat acabessin comprant. Alimentació, higiene, entreteniment i d'altres han crescut com a potencials compres en línia, i els usuaris s'han acostumat més que mai a comprar i consultar a través d'Internet.

Més de la meitat dels usuaris segueixen a marques a les xarxes, i valoren positivament tenir feedback en aquests espais. Per tant, ser a les xarxes socials és imprescindible a dia d'avui. A més, són les petites marques les que més han crescut: l'oportunitat és evident.

 

I a Mataró? Més de la meitat ni té botiga online ni pensa tenir-la, més de la meitat no té pensat fer cap acció per digitalitzar-se i molts ho justifiquen pel cost. en canvi, els usuaris tenen clar que el problema aquí es troba en la resistència al canvi dels comerciants, i també lamenten que si no ho fan, acabaran desapareixent. De fet, les dades demostren que la tendència reclama solucions digitals i a Mataró, no sembla que s'estigui entenent el missatge.

patrocini bleconomistes

 

Coneix el Capgròs Aprop, comerç local des de casa

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive