El gràfic de la setmana sobre digitalitació.
El gràfic de la setmana sobre digitalitació.

Salva Fernández / Ferran Pous (interactiu)

El gràfic de la setmana: el futur del comerç local a Internet

Desglossem l'estudi de Dolors Guillen sobre el futur del comerç local i com ha impactat la digitalització forçada pel Coronavirus.

El comerç s'ha trobat amb un canvi de paradigma degut a l'arribada de la Covid-19, als confinaments totals i a la necessitat de consumir i comprar per Internet, ara més que mai. Dolors Guillen, assessora en màrqueting i professora de la UOC, va elaborar un estudi on analitzava l'impacte del coronavirus i la transformació digital, enfocant-se al comerç local de Mataró. Ara, tot el treball complert es troba ja disponible per a consulta. Per això, al Gràfic de la setmana desglossem algunes de les dades més importants: 

 

Entre les dades destaca el fet que el 90% d'usuaris ha visitat botigues online, quelcom que creix un 13% i que provoca que més de la meitat acabessin comprant. Alimentació, higiene, entreteniment i d'altres han crescut com a potencials compres en línia, i els usuaris s'han acostumat més que mai a comprar i consultar a través d'Internet.

Més de la meitat dels usuaris segueixen a marques a les xarxes, i valoren positivament tenir feedback en aquests espais. Per tant, ser a les xarxes socials és imprescindible a dia d'avui. A més, són les petites marques les que més han crescut: l'oportunitat és evident.

 

I a Mataró? Més de la meitat ni té botiga online ni pensa tenir-la, més de la meitat no té pensat fer cap acció per digitalitzar-se i molts ho justifiquen pel cost. en canvi, els usuaris tenen clar que el problema aquí es troba en la resistència al canvi dels comerciants, i també lamenten que si no ho fan, acabaran desapareixent. De fet, les dades demostren que la tendència reclama solucions digitals i a Mataró, no sembla que s'estigui entenent el missatge.

patrocini bleconomistes

 

Coneix el Capgròs Aprop, comerç local des de casa

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive