portada grafic tornada al cole
portada grafic tornada al cole

Paula Saez

El gràfic: quant costa a les famílies tornar a l'escola?

Us expliquem de forma esquemàtica i detallada el cost que tindrà per a les famílies el tornar a l’escola en aquesta situació excepcional causada per la COVID-19.

Estem a punt de deixar enrere un estiu poc convencional degut a la pandèmia global que encara continua activa i ha causat cancel·lacions de vacances i viatges, a més de que ens quedem a casa en major o menor mesura per posar la nostra salut com a prioritat. Amb l’arribada del mes de setembre és l’hora de tornar a l’escola i a la feina, però com serà aquesta tornada a la rutina dins del marc de la COVID-19? Ni tan sols els experts ho saben encara, però sí que podem avançar-vos quin serà el cost mitjà per a cada família en l’operació de tornar a l’escola

Quin serà el cost de tornar a l’escola per a cada família?

A Espanya, la despesa mitjana per alumne aquest curs pujarà aproximadament als 627€, sense tenir en compte extres com el menjador, el transport o les activitats extraescolars, ja que el seu preu varia en funció de cada comunitat autònoma. Aquesta estimació, realitzada pel comparador de preus idealo.es, és la que s'aplicaria en cas que el pròxim curs lectiu 2020/2021 sigui semipresencial. És un dels escenaris de tornada a les aules que s'estudien en funció de com evolucioni la pandèmia, però encara no està assegurat del tot.

Aquí us deixem un gràfic en el que trobareu cadascuna de les despeses de forma visual i entenedora. Recordem, un cop més, que es tracta d’una aproximació mitjana, motiu pel qual hi haurà alumnes que no hagin de comprar gaires materials nous i així el cost es redueixi en gran mesura. 

 

A Idealo també especifiquen que la tornada tradicional a l'escola amb tots els alumnes anant a classe cada dia costaria de mitjana uns 409€ per fill. En aquest escenari s'inclourien material de papereria, motxilla, calçat esportiu, llibres de text i xandalls. Tot i així, el model d'educació a distància que es va instaurar durant el confinament seria una opció si els casos no deixen d'augmentar i ens veiem obligats a estar confinats un cop més. En cas de que els pares i mares encara no hagin adquirit un ordinador portàtil personal per a cada fill (necessari per assistir a les classes online), tocarà fer ara la despesa d’un cost de 348€ de mitjana (ordinador, ratolí i llibres digitals). Tot i això, si finalment s’instaura aquest sistema totalment en línia, els pares podrien estalviar tant el material escolar com la roba esportiva.

D’altra banda, els llibres de text digitals són un 51,35% més barats que els llibres de text en paper amb uns 268€ respecte els 130€ de la seva versió digital. És interessant senyalar que aquesta xifra ha baixat un 22% respecte a l'any anterior, motiu que reflexa com la societat està canviant per adaptar-se poc a poc a aquesta nova normalitat que encara no sabem quant durarà.

Font: Idealo

Comentaris (1)

marti Fa 3 anys
hola estic fent una clausula per iniciar institut aquest any i la veritat el teu article esta força bé..pero no em lliga amb el que em surt ami real..nomes per començar el portatil obligatori son 400 euros .. jo soc familia nombrosa..en to cas si vols et puc enviar el que em surt ami real i a mes detallat. gracies

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive