Viatjar amb normalitat, es podrà?  Foto: Arxiu
Viatjar amb normalitat, es podrà? Foto: Arxiu

Paula Sáez

Quan podrem tornar a viatjar amb tranquil·litat? Què diuen els experts

Degut a la crisi del COVID-19, no podem viatjar amb tranquil·litat i seguretat total, per la qual cosa us resumim el que diuen i recomanen els experts al respecte actualment.

La crisi sanitària i econòmica causada pel COVID-19 a tot el món encara continua vigent. Moltes famílies han hagut de cancel·lar els seus plans de vacances per aquest estiu degut a la inseguretat i incertesa que hi ha en l’ambient. Tot i això, podem trobar la forma de gaudir d’aquest estiu de 2020 si complim amb la normativa establerta oficialment i seguim les recomanacions que fan els experts. En concret, en aquest article us expliquem el que diuen  sobre quan podrem tornar a viatjar amb tranquil·litat i quina es la guia de viatges per a la nova normalitat en la que ens trobem actualment.

Guia de viatges per a la nova normalitat

En el moment d’escriure aquestes línies (ja que, com us podeu imaginar, la situació canvia d’un dia per l’altre), ens trobem a una fase de nova normalitat en la que en molts països han començat a suavitzar les restriccions de viatge, sobretot perquè el turisme és clau en la recuperació econòmica de moltes destinacions. Per aquest motiu, en principi podem moure’ns entre diferents destinacions amb relativa tranquil·litat, encara que hi hagi precaucions addicionals com portar mascareta, rentar-nos les mans sovint (amb sabó i gel hidroalcohòlic) i respectar les mesures de distancia amb la resta de viatgers.

Per començar, si ens trobem malament hem d’evitar sortir de la nostra casa, ja que podríem resultar un perill per a la resta de ciutadans. Si ens assegurem d’estar bé, és recomanable consultar les normes específiques del transport i companyia amb la que viatjarem, ja que no és el mateix agafar el nostre cotxe particular per a fer un viatge per la península que pujar-nos a un tren o un avió per arribar més lluny. En concret, als aeroports és el lloc on més s’estan prenent mesures per a assegurar que tothom que viatja no resulta un perill per a la resta i de cara a mantenir les instal·lacions netes i segures per poder volar amb pràctica normalitat. 

Aquest estiu és una gran oportunitat per explorar tot el que el Maresme té per oferir

Aquest estiu trobem a faltar poder viatjar amb facilitat

Quan podrem tornar a viatjar amb tranquil·litat?

Tot i això, degut al temor actual d’una segona onada de contagis greu, els experts recomanen que no planegem viatges llargs a l’estranger, sinó que ens limitem a fer visites breus i a territoris propers. Tal i com ens va recomanar Mariana Martínez, del Gabinet Psicològic de Mataró, en un altre dels nostres articles (enllaçat al primer paràgraf): “no podem planificar a llarg termini com fèiem abans. Ens hem d'acostumar a pensar d'avui per demà. "No podem tenir les vacances de l'estiu passat i estem enmig de restriccions, però hi ha moltes coses que encara podem fer", explica Martínez, a més de recomanar que busquem el contacte amb la natura i activitats que es poden fer malgrat els protocols.

Per tot això, actualment podem viatjar pràcticament a qualsevol lloc del món si ens assegurem de seguir les pautes de salut i seguretat establertes en cada cas. Tot i això, recomanem esperar a que la situació quedi més normalitzada de cara a gaudir veritablement de les nostres vacances i de l’esplendor total de la destinació visitada. Podrien ser setmanes, mesos o fins i tot anys el que tardi la societat en tornar a estar com abans, però de moment toca viure el dia a dia i tenir com a prioritat la nostra salut, la de la nostra família i la de la resta de ciutadans.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive