Acte de presentació de La Feixa a la Plaça de la Muralla
Acte de presentació de La Feixa a la Plaça de la Muralla

La Feixa, el supermercat cooperatiu de Mataró, obrirà a la Plaça de la Muralla

El projecte de La Feixa va camí de les 200 famílies sòcies i manté obert el procés de finançament

La Feixa, el supermercat cooperatiu de Mataró, ja té local. Està en obres i d’aquí a algunes setmanes podrà obrir portes i començar la singladura d’aquest projecte, que vol ser l’abanderat d’un nou model de consum comunitari. La Feixa va convocar l’acte de presentació -que amb la pandèmia havia hagut d’ajornar- a la Plaça de la Muralla no pas per casualitat: serà en aquesta ubicació on se situarà el local del supermercat.

La Plaça de la Muralla és una elecció estratègica

La Plaça de la Muralla, situada en ple centre de la ciutat i just a sota de Can Xammar, és la ubicació on obrirà portes La Feixa. És una elecció estratègica en una plaça que en els propers temps també passarà a acollir el denominat Espai Mataró, amb tota l’oficina d’atenció a la ciutadania i gestions de l’Ajuntament. La Feixa obrirà un cop enllesteixi les obres en un dels locals adjacents al que havia estat l’antic Actua, amb tota la plaça per davant.

La Plaça de la Muralla va omplir-se el divendres 10 de sòcies del projecte, famílies i persones interessades en un acte que tenia en desvelar el secret de la ubicació el seu moment àlgid. L’efecte sorpresa de la imatge del supermercat al nou local va sorprendre la gent assistent a l’acte.

Un moment de la presentació

La plaça, plena per a la presentació. Foto: Miquel Lleixà

El procés fins ara i el que queda

Segueixen fent falta més sòcies, avals i títols

Igualment l’acte va servir per compartir molta informació entre tota la comunitat de sòcies. S’hi va explicar des de l’origen de la Feixa, dues dècades enrere amb les primeres cooperatives de consum de la ciutat al canvi d’escala d’aquestes, les tipologies de sòcies, el sistema d’aval econòmic impulsat per Coop57 o el compromís ecològic i agroalimentari que impulsa aquest model.

La Feixa va camí de les 200 persones sòcies i també avança a bon ritme la suma dels avals i els títols participatius. En les intervencions de les persones impulsores es va incidir molt en el càracter obert de la iniciativa, que necessita de més sòcies, avals i suports econòmics, la informació dels quals es pot trobar a la pàgina web de La Feixa. La data d’obertura de l’establiment no està fixada, però podria situar-se en aquesta mateixa tardor.

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive