Tecnologia mataronina per “petar-te” els ciberatacs
Tecnologia mataronina per “petar-te” els ciberatacs

Tecnologia mataronina per “petar-te” els ciberatacs

ESED, empresa de Mataró que es troba al TecnoCampus, ha desenvolupat una nova eina de seguretat informàtica

En introduir una IP o URL concreta, Petam.io rastreja i escaneja els diferents punts febles que existeixen

Es diu Petam.io i el nom no va pas amb subterfugis: és perquè et puguis “petar” els ciberatacs i per contribuir a la teva seguretat informàtica. El Petam és un escàner en línia que detecta vulnerabilitats i que ha desenvolupat l’empresa ESED, ubicada al TecnoCampus Mataró Maresme.

A l’hora de navegar per internet hi ha molts perills i possibles infeccions o atacs que més val prevenir. En introduir una IP o URL concreta, Petam.io rastreja i escaneja els diferents punts febles que existeixen en una infraestructura informàtica, i que la converteixen en vulnerable a ciberatacs. A més aquesta anàlisi també inclou un informe sobre el posicionament SEo, rendiment i accessibilitat del lloc web analitzat.

Aquesta eina, desenvolupada per l'empresa ESED - Cybersecurity & IT Solutions, té com a objectiu que qualsevol tècnic informàtic, CTO, CEO, desenvolupador o especialista en ciberseguretat pugui detectar de manera fàcil i ràpida, les possibles bretxes de seguretat que té el seu sistema IT i que podrien ser la causa de l'entrada de malware.

Sense instal·lacions

“La utilització d'aquesta eina no requereix instal·lacions prèvies, ni coneixements específics en seguretat informàtica. El nostre principal objectiu és que les empreses siguin conscients de les seves vulnerabilitats i puguin implementar solucions per a una major seguretat. No totes les solucions de seguretat informàtica són aptes per a tots els sistemes, sinó que és important trobar aquelles específiques per a un problema concret”. Explica Eduard Bardají, Soci Fundador de ESED i expert en ciberseguretat.

Petam.io ofereix diferents plans i Addons (funcionalitats que pots anar afegint independentment del pla triat), per a adaptar-se a les necessitats dels usuaris o empreses. La implementació de addons ofereix un major nivell de profunditat de l'anàlisi, aportant dades molt més concretes.

Per exemple, el Addon Atomic Scan és un dels escàners en línia més potents i complets que existeixen per a la detecció de vulnerabilitats i bretxes de seguretat d'un sistema informàtic. Aquesta anàlisi pot trigar fins a 48 hores a completar-se.

“Amb Petam.io es pot fer una simulació més pròxima al hacker. És ideal per a detectar punts febles tant en les barreres més superficials del sistema, com en les més profundes gràcies a les seves quatre fases: Inventari, què es vol atacar; Discovery, es tracta d'una recopilació de dades per a veure des d'on un ciberdelinqüent podria accedir al sistema; Detecció, consisteix a detectar les possibles vulnerabilitats i finalment, explotació, veure com es poden utilitzar aquestes vulnerabilitats per a ciberatacar el sistema”. Afegeix Esteban Sardanyés, Soci Fundador de ESED i expert en ciberseguretat.
ESED, com a empresa especialista en seguretat informàtica i solucions IT, té com a objectiu posar la ciberseguretat a l'abast de tots. Conscienciar a les empreses que la seguretat, tant pròpia com dels usuaris, hauria de ser la seva prioritat principal, invertint en solucions i eines que els ajudin a minimitzar els riscos de sofrir un ciberatac.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive