Una mirada antropològica a tot allò vinculat al menjar. Aquest és el ‘leitmotiv’ de Mandarina Cocina, el projecte que Gabriela Lublin (cuinera i estudiosa de l’antropologia i l’arqueologia, originària de l’Argentina) ha portat a Mataró amb el suport del TecnoCampus. A través de diferents tallers pensats per a infants i adolescents, tant a escoles com a biblioteques i a altres equipaments culturals, des de Mandarina Cocina s’explica els orígens i les memòries vinculats a la gastronomia. El menjar com a eina per conèixer les històries, els costums i els records de les persones.
Entre els tallers que Mandarina Cocina ofereix, hi ha propostes com ara “Pel que menges, et conec”, on es proposa descobrir personatges de la història a través del que menjaven, com ara Frida Kahlo o Violeta Parra; o bé “Aliments d’aquí i d’allà”, on s’expliquen quins aliments van trobar els europeus en arribar a Amèrica, i que inclouen la preparació de ‘tortillas’, entre d’altres.
I així fins a completar una llarga oferta d’activitats, que es complementen amb dissenys i il·lustracions, objectes com ara llibres, jocs i accessoris. Lublin compta amb la col·laboració d’Antonella DiVruno, antropòloga i il·lustradora, amb qui duu a terme projectes com ara la divulgació de les dones cuineres històriques i actuals, personatges i objectes involucrats en el procés de cuinar.
“A través de la selecció d’objectes i jocs pretenem reforçar la idea de tradició i identitat, buscant allò artesanal, amb valor simbòlic i curosos amb l’entorn”, expliquen des de Mandarina Cocina.
La fitxa
- Mandarina Cocina
- https://www.mandarinacocina.com/
- Telèfon: 637 032 675
Comentaris