Mandarina Cocina: Tallers i activitats a l’entorn del menjar amb una mirada antropològica
Mandarina Cocina: Tallers i activitats a l’entorn del menjar amb una mirada antropològica

Tallers i activitats a l’entorn del menjar amb una mirada antropològica

Gabriela Lublin ha impulsat Mandarina Cocina, un projecte que utilitza la gastronomia per donar a conèixer històries, costums i cultures del món als infants i adolescents

Una mirada antropològica a tot allò vinculat al menjar. Aquest és el ‘leitmotiv’ de Mandarina Cocina, el projecte que Gabriela Lublin (cuinera i estudiosa de l’antropologia i l’arqueologia, originària de l’Argentina) ha portat a Mataró amb el suport del TecnoCampus. A través de diferents tallers pensats per a infants i adolescents, tant a escoles com a biblioteques i a altres equipaments culturals, des de Mandarina Cocina s’explica els orígens i les memòries vinculats a la gastronomia. El menjar com a eina per conèixer les històries, els costums i els records de les persones. 

Entre els tallers que Mandarina Cocina ofereix, hi ha propostes com ara “Pel que menges, et conec”, on es proposa descobrir personatges de la història a través del que menjaven, com ara Frida Kahlo o Violeta Parra; o bé “Aliments d’aquí i d’allà”, on s’expliquen quins aliments van trobar els europeus en arribar a Amèrica, i que inclouen la preparació de ‘tortillas’, entre d’altres.

I així fins a completar una llarga oferta d’activitats, que es complementen amb dissenys i il·lustracions, objectes com ara llibres, jocs i accessoris. Lublin compta amb la col·laboració d’Antonella DiVruno, antropòloga i il·lustradora, amb qui duu a terme projectes com ara la divulgació de les dones cuineres històriques i actuals, personatges i objectes involucrats en el procés de cuinar.

“A través de la selecció d’objectes i jocs pretenem reforçar la idea de tradició i identitat, buscant allò artesanal, amb valor simbòlic i curosos amb l’entorn”, expliquen des de Mandarina Cocina. 

La fitxa

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive