Un software per al manteniment de cotxes guanya els Premis Creatic. Foto: Albert Canalejo
Un software per al manteniment de cotxes guanya els Premis Creatic. Foto: Albert Canalejo

Redacció

Un software per al manteniment de cotxes guanya els Premis Creatic

Drivi, una iniciativa d’una pare i un fill, és el rei de la Nit de l’Emprenedoria, que també premia Placebo i FindyourBra

patrocini Pous consultans nova llei
 

La Nit de l’Emprenedoria és aquella que, cada novembre, converteix el TecnoCampus de Mataró en l’aparador de totes les iniciatives empresarials més destacades, quan hi ha més talent per metre quadrat i tothom espera amb delit el nom del que s’endú els premis Creatic. Ja són 23 edicions premiant les millors idees i els millors projectes basats en la innovació i aquest 2023 quedarà al palmarès associat a Drivi, l’empresa que pare i fill de la família Prado han impulsat per a desenvolupar un software que ajuda al manteniment dels cotxes.

Seva va ser ‘la grossa’, el premi dels 12.000 euros i el Creatic a la millor iniciativa empresarial en l’àmbit de la tecnologia i la innovació. Drivi vol crear valor pels automobilistes i el sector de l'automoció a través d'una gestió eficient del manteniment. Sergio i Hugo Prado van ser els triomfadors d’uns Creatic que, en els seus dos premis de 6.000 euros cadascun, van tenir molt d’accent femení.

Aplicació a la moda en dos dels premiats

El Premi Creatic a la millor iniciativa empresarial liderada per dones va anar a parar a Placebo. És una agència d'smartbranding, disseny de marques intel·ligents per a productes intel·ligents, actuant en la intersecció de l'estratègia, el disseny i la tecnologia impulsat per l’emprenedora Laura Canal Esteve.

Placebo, premi Creatic. Foto: A. Canalejo
Placebo, premi Creatic. Foto: A. Canalejo

 

També va ser ben femení el Premi Creatic a la millor iniciativa empresarial amb impacte social. Valentina Biglia se’l va endur amb el seu projecte ‘FindYourBra’ que aporta solució solució tecnològica per ajudar les dones a trobar sostenidors que s'ajustin perfectament a les seves mides, necessitats i preferències de manera fàcil i ràpida, mitjançant una plataforma que incorpora un algoritme basat en IA.

FindYourBra, premi Creatic. Foto: A. Canalejo
FindYourBra, premi Creatic. Foto: A. Canalejo

Els Premis Creatc tenen una llarga trajectòria a Mataró i enguany han arribat a la 23a edició, amb 43 candidatures rebudes. Es reparteixen en diverses categories, amb el denominador comú de plantejar projectes basats en la innovació, i tenen com a patrocinadors diverses empreses ja allotjades al parc. 

La resta de premiats

Els Creatic també reconeixen projectes emprenedors d’estudiants de secundària de Mataró i del centre universitari TecnoCampus:

  • Premi Creatic al millor projecte emprenedor d’alumnes de FP dels centres educatius de Mataró:  BI-LIFE, Servei d’anàlisi i de remodelació interior sostenible i assequible per a comerços tradicionals. Dels alumnes Bernat Ponsa, Pau Andrés i Sara Clapés (Escola Pia Santa Anna).
  • Premi Creatic a l’Emprenedoria Universitària del TecnoCampus: Tornado, Sistema tecnològic per a la prevenció d'usurpacions en habitatges sense subministrament elèctric, via satèl·lit. Presentat per Pol Bassons Moreno.    

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive