Sectors que estan creant llocs de feina aquest 2021
Sectors que estan creant llocs de feina aquest 2021

capgros.com / ACN

Sis de cada deu negocis preveu contractar tot i els efectes de la Covid

El teletreball s'ha disparat a les empreses i negocis a causa de la Covid, però un 22% d'empleats no fa feina des de casa per reticències de l'empresa

Les previsions de contractació cauen menys de l'esperat i sis de cada deu negocis preveu fer-ne durant el 2021, tot i les perspectives econòmiques negatives per la Covid, segons la Guia del Mercal Laboral Hays que s'ha presentat aquest dimarts. Aquest estudi mostra que les pujades salarials han baixat notablement davant la incertesa: un 45% de les empreses apujarà salaris, enfront del 63% de l'any passat. A més, l'informe constata que el teletreball ha passat a formar part de la realitat de 7 de cada 10 treballadors, un augment del 32%. Tot i això, encara hi ha un 22% d'empleats que podrien fer feina a distància però no poden per reticències de l'empresa, que no està disposada.

L'enquesta a 2.000 empleats i 1.000 empreses també conclou que el 37% d'empreses que pensa contractar treballadors ho farà per substituir altres empleats mentre que la meitat dels negocis que preveuen fer contractacions creuen que acabaran el 2021 amb més plantilla que l'any anterior. "Les empreses no són tan pessimistes com podríem imaginar", ha dit Christopher Dottie, director general a Espanya de Hays.

D'altra banda, l'estudi indica que el 36% de les companyies que fa teletreball no ha fet cap canvi en el seu model de gestió per millorar la relació a distància dels equips. D'altra banda, gairebé la meitat dels professionals pensa que teletreballa sense tenir els materials necessaris. En concret, un 31% considera que només té alguns dels mitjans per poder fer feina des de casa i un 15% afirma que no en té cap.

Reticències al teletreball

El directiu de la consultora de recursos humans ha assegurat que el "motiu principal" que explica la reticència al teletreball en alguns casos és que "l'empresa vol tenir una sensació de control" i la feina a distància "obliga als caps i als responsables a confiar més", una tasca complicada a l'Estat on encara hi ha "molts manaires" que "estan fent tot el possible per recuperar el control" de les plantilles.

Un 26% de les empreses espera augmentar el seu volum de negoci durant aquest any, un rànquing que lidera el sector biotecnològic, de màrqueting i d'assegurances. Durant el 2020, un 40% de les empreses que han respost a l'enquesta han fet un ERTO i un 22% ha acomiadat algun treballador. Només 3 de cada 10 han trobat oportunitats de negoci noves durant l'any de la pandèmia.

Arxivat a:

Comentaris (2)

jordi Fa 2 anys
Entenc que volen dir que: Sis de cada deu negocis -que quedin en peus despres del covid- preveu contractar tot i els efectes de la Covid
Josep Fa 2 anys
M'agradarà veure-ho. Salut a tothom.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive