El Gràfic de la setmana: Aturi empresa al Maresme.
El Gràfic de la setmana: Aturi empresa al Maresme.

Salva Fernández i Ferran Pous (interactiu)

L'atur i el teixit empresarial del Maresme, al gràfic de la setmana

Repassem les dades d'atur i ocupació a la comarca del Maresme, així com el teixit empresarial de la zona.

L'economia es troba en un moment delicat, també al Maresme. En el gràfic de la setmana repassem les dades més importants de l'atur i l'ocupació al Maresme, facilitades per la Cambra de Comerç. La població ocupada, gairebé un 6% menys respecte el mes anterior, degut a la caiguda dels assalariats, gairebé un 10% menys, que demostra com la Covid-19 està afectant a una comarca que acostuma a reeixir durant l'estiu, gràcies al sector serveis.

En el Gràfic de la Setmana també detallem un informe sobre la situació empresarial al Maresme. Com es reparteixen les més de 12.000 empreses comptabilitzades al 2019, i quins són els principals sectors d'activitat econòmica, així com els subsectors que més i menys llocs de treball van assolir durant l'any passat. Una visió general per entendre com està conformat el teixit empresarial de la comarca i comprendre, també, com afecta una pandèmia com la que estem vivint en el nostre territori. Aquest és el gràfic:

 

 

 

Destacar que el sector tèxtil ja va ser un dels que va patir més la pèrdua de llocs de treball, seguit de serveis socials i de transports i derivats. En canvi, el sector sanitari ha estat el que més n'ha guanyat durant el 2019, una xifra que segurament ha estat positiva de cara al que hem viscut, però que a totes llums es mostra que ha estat insuficient, no només al Maresme. Que el segon subsector amb més creixement sigui el sector públic indica també quin tipus d'ocupació ha tingut més creixement al territori.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive