Blanco, el primer a la dreta, amb Bote al seu costat, escolten les solucions innovadores del responsable de Drukatt. Foto: R.Gallofré
Blanco, el primer a la dreta, amb Bote al seu costat, escolten les solucions innovadores del responsable de Drukatt. Foto: R.Gallofré

Redacció

Mataró, ciutat pionera en aplicacions tecnològiques per a Renfe

L’alcalde de la capital del Maresme, David Bote, i el president de la companyia de trens, Raül Blanco, destaquen la capacitat emprenedora del TecnoCampus

patrocini Pous nova llei
 

El president de Renfe, Raül Blanco, acompanyat de l’alcalde de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus, David Bote, ha presentat aquest matí a les instal·lacions d’Antena TrenLab Mataró, ubicades al parc del TecnoCampus, la segona edició dels premis del mateix nom, que tenen com a propòsit impulsar solucions innovadores en l’àmbit de la mobilitat.

Amb una dotació de 150.000 €, els premis s’articulen entorn a quatre desafiaments:

• Railway Station Experience: enfocat en la recerca de solucions que afavoreixin l'accessibilitat universal a les persones en un sentit ampli (més enllà de la diversitat funcional, situació o condició). També pretén incentivar la intermodalitat entre territoris. Dotat amb 40.000 €.

• Costumer happiness: orientat a desenvolupar solucions que facin possible l’adequació i l’adaptabilitat del transport ferroviari als diferents usos i necessitats de mobilitat, assegurant una atenció continuada i en temps real en qualsevol situació de l’operativa diària del servei. Dotat amb 40.000€.

• Safety Rail: amb aquest repte es pretén millorar les condicions de seguretat, especialment des de la perspectiva de gènere, i promoure les actituds cíviques dels usuaris en relació a la infraestructura i les persones, afavorint un entorn de convivència basat en la confiança. Dotat amb 40.000€.

• Keep it open!: amb aquest desafiament es busquen start-ups que puguin inspirar amb solucions disruptives que encara no estiguin implementades àmpliament en el sector ferroviari, basades en noves tecnologies (metavers, realitat virtual, robòtica, etc.) o en tendències (computació quàntica, drons, etc.). Dotat amb 30.000€.

Prèviament, durant una visita a l’estació de Renfe de Mataró, Blanco i Bote han conegut, de la mà dels seus impulsors, les propostes desenvolupades durant els últims 6 mesos pels guanyadors de la primera edició dels premis. Cactus, Wipass, Drukatt i Hypervisoul han demostrat com podria millorar l’experiència dels viatgers gràcies als seus projectes. Per exemple, la CEO i fundadora de Wipass, Mariam Ayadi, ha presentat els dispositius que la seva firma ha instal·lat a les estacions de Mataró, Clot i Plaça Catalunya. A través del seu telèfon mòbil, l’usuari pot accedir a tot un llistat de serveis: horaris reals, informació de l’entorn, mapes de les estacions amb els seus enllaços a d’altres transports públics, etc.

Renfe Tren Lab. Foto: R.Gallofré
Wipass. Foto: R.Gallofré

100 nous trens per a Catalunya

El president de Renfe, Raül Blanco, ha assegurat durant l’atenció als mitjans que el 50% dels nous trens que ja s’estan construint aniran a parar a Catalunya: “Són trens que vindran amb més capacitat i que ja s’estan fent. En seran uns 200 en total, 100 dels qual per a Catalunya.” Blanco ha afegit que aquests trens “podran integrar les novetats tecnològiques” que ja s’estan desenvolupant i que “Renfe treballa per a millorar l’experiència de l’usuari amb totes aquestes innovacions però, a la vegada, per a oferir més i millor servei als usuaris”.

Blanco s’ha mostrat entusiasmat de ser a Mataró per comprovar, en primera persona, les solucions innovadores en l’àmbit de la mobilitat: “Volem mostrar el compromís amb Catalunya i veure que la tecnologia ens pot ajudar. En els últims anys hem invertit 245 milions d’euros en solucions tecnològiques. Tot això ho pensem amb Mataró i el TecnoCampus, que és referent en emprenedoria a Catalunya”.

Per la seva part, l’alcalde de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus, David Bote, ha afirmat que la capital del Maresme torna a revolucionar la mobilitat: “Com ho vam fer ara fa 175 anys amb la primera línia de tren de la península. Estem tocant el futur de la mobilitat i Mataró torna a ser el pinyol. Estem agraïts a Renfe, i encantats amb aquesta aliança, perquè ens vinculem a un gran operador a nivell estatal”.   

 

Comentaris (8)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive