Coop Micaela s'incorpora al Viver d'empreses del Cafè de Mar
Coop Micaela s'incorpora al Viver d'empreses del Cafè de Mar

Coop Micaela s'incorpora al Viver d'empreses del Cafè de Mar

La cooperativa Coop Micaela té el seu origen en un col·lectiu de dones migrants treballadores en el sector de la llar i les cures

Coop Micaela ha signat amb la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró un conveni per entrar a formar part del Viver d’empreses d’economia social del Cafè de Mar. En l’acte de la signatura hi havia Sergi Morales, president de la Fundació, que va celebrar la incorporació d’aquesta cooperativa en el Viver, un dels projectes senyera de l’entitat que presideix. Per part de la cooperativa, la seva presidenta, Silvia Llanto, va mostrar també la seva satisfacció i la confiança de la Fundació en el projecte del qual forma part.

Coop Micaela és una cooperativa de recent constitució que té el seu origen en un col·lectiu de dones migrants treballadores en el sector de la llar i les cures, el Colectivo Micaela. Aquest col·lectiu, format per dones migrants de la comarca treballadores de la llar i les cures, manifesta que el sector que les ocupa “no és servitud”. Defensant aquest missatge, exigeixen el respecte cap als seus drets i el reconeixement de la seva feina per part de les administracions i les associacions territorials. A través del model empresarial de l’economia social i solidària, la cooperativa de nova creació es posiciona contra la mercantilització del sector de la llar i les cures, amb la finalitat d’humanitzar tant a les usuàries com a les treballadores que estan al servei de la vida de les persones.

fucm micaela 1

La firma, amb Morales i les dones de Micaela

Acompanyament i col·laboració

Durant els últims mesos, la cooperativa ha comptat amb l’assessorament i la formació que ofereix Coop Maresme, l’Ateneu cooperatiu de la comarca, que té la seva seu també al Cafè de Mar i és un projecte en què també hi participa la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró. L’equip tècnic de Coop Maresme ha acompanyat en tot moment el camí d’aquest col·lectiu de dones fins a la seva constitució formal en cooperativa.

El Viver d’empreses d’economia social i solidària és una iniciativa de la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró que es defineix com un espai dedicat a donar servei i acollida a aquelles iniciatives empresarials de base col·laborativa: cooperatives, societats laborals, associacions i fundacions. Els projectes s’hi poden instal·lar per un període màxim de 3 anys. Actualment, tres entitats formen part del Viver (Coop Micaela, Coopit i Meet and Map), i la convocatòria segueix oberta per tal que qualsevol iniciativa de tipus social pugui sol·licitar entrar a formar-ne part.

Encara queden tres despatxos lliures al Viver del Cafè de Mar, un viver on amb anterioritat han residit cooperatives i associacions com ara B-Swim, Plataforma Blanc i Negre, Facto, Clack Audiovisual, Coop de Pedal o Makeit!

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive