-
-

capgros.com

En marxa el viver i la llançadora de projectes d'economia social

Els dos serveis estan instal·lats al Cafè de Mar dins del projecte per consolidar les cooperatives empresarials i altres iniciatives del sector

El Cafè de Mar continua els seus passos per convertir-se en l'espai de referència de l'economia cooperativa i solidària de Mataró. Els dos projectes principals que acull ja es posen en marxa: són el viver d'empreses i la llançadora, destinats a donar suport als projectes relacionats amb les empreses i projectes d'economia social. Tot plegat s'emmarca dins del projecte FESS Mataró (Facilitem l'Economia Social i Solidària), que vol impulsar aquesta mena de projectes com a prioritaris dins l'economia de la ciutat. L'alcalde, David Bote, i la regidora de Promoció Econòmica, Dolors Guillén, els van presentar divendres passat. 

El viver d'empreses
El Viver funcionarà com una incubadora, similar a la que ja existeix al TecnoCampus, però centrada exclusivament en les empreses d'economia social: és a dir, les que són de base col·laborativa i funcionen com a cooperatives, societats laborals, associacions o fundacions. En pot acollir fins a sis de diferents, i a més hi ha diverses sales comunes.

S'hi podran instal·lar durant un màxim de tres anys, amb acompanyament i tutelatge per part de l'equip tècnic del viver. Hi poden aspirar empreses ja constituïdes, en fase de creació o bé empreses mercantils que volen transformar-se en cooperatives. Es valorarà  la seva viabilitat econòmica, la innovació social i les activitats econòmiques singulars al territori, el nombre de llocs de treball creats, així com les propostes de col·laboració amb el propi projecte del Cafè de Mar.

La Llançadora
Si les empreses d'una o altra mena es poden acollir al Viver, en el cas de la Llançadora es pretén donar cobertura a iniciatives i projectes que encara no són empresarials i que es dediquen, tal i com diu el comunicat de l'Ajuntament, a la "producció, comercialització, consum i finançament que funcionen sota lògiques més democràtiques, equitatives, solidàries i respectuoses amb les persones, el medi ambient i els territoris que no pas les empreses capitalistes". 

La llançadora oferirà acompanyament gratuït a aquesta mena de projectes col·laboratius, a través de workshops, coworking, possibles vies de finançament, i seguiment del projecte. 


Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive