Beiersdorf inverteix 9 milions per transformar la planta d'Argentona
Beiersdorf inverteix 9 milions per transformar la planta d'Argentona

Beiersdorf inverteix 9 milions per transformar la planta d'Argentona

El nou projecte de Beiersdorf inclou 1.700 metres quadrats de nous edificis i tecnologies de la indústria 4.0

patrocini pous
 

Els responsables de la firma de productes de la salut Beiersdorf han anunciat una inversió de nou milions d'euros per transformar la planta que té a Argentona, fàbrica pionera del grup nascuda el 1954 des de la qual surt, actualment, més de la meitat de la producció que la firma distribueix a una cinquantena de països. 

Actualment la firma produeix prop de 100 milions de caixes d'apòsits anuals amb una plantilla de 170 treballadors. El projecte que ara s'anuncia acabarà a mitjan 2023 i preveu construir 1.700 metres quadrats de nous edificis i inversions en tecnologies de la indústria 4.0.

La planta d’Argentona

La història de Beiersdorf Manufacturing Argentona neix en 1954, una planta que ha anat creixent i evolucionant al llarg de 68 anys fins a convertir-se en la columna vertebral de la producció d'apòsits del grup Beiersdorf. De fet, des d'aquest enclavament es produeix en l'actualitat més del 50% del volum total dels productes de la salut del grup amb distribució en més de 50 països sota les marques Hansaplast, Elastoplast i Curitas. A més, es troba consolidada com una de les companyies capdavanteres del teixit industrial català.

El fort creixement d'aquestes marques en els recents anys a nivell global ha comportat un augment molt significatiu del volum de producció de la fàbrica i del creixement de la plantilla. Si mirem les xifres en 2017 Beiersdorf Manufacturing Argentona era capaç de produir 69 milions de caixes d'apòsits a l'any amb 141 empleats, mentre que avui dia aconsegueix rècord amb prop de 100 milions de caixes i 170 treballadors.

El projecte que finalitzarà a mitjan 2023, té com a objectiu la transformació i expansió de les instal·lacions fent un pas més en el nivell d'excel·lència en matèria de seguretat, qualitat, sostenibilitat, eficiència i digitalització. Beiersdorf Manufacturing Argentona “comptarà amb 1700 m² de nous edificis on es realitzarà una reorganització completa de les sales de producció i emmagatzematge. D'una banda, això permetrà arribar a fluxos optimitzats de persones i materials amb alt nivell de seguretat, qualitat i eficiència. Per un altre, servirà per a crear espais de treballs més col·laboratius a través de open offices creatius i digitals”, segons ha explicat Natacha Schwaller, Directora de BMA.

Durant la presentació i col·locació de la primera pedra de l'obra, el Secretari de Treball del Departament d’empresa i Treball, Enric Vinaixa, ha destacat que es tracta d'un projecte compartit per la plantilla i la Direcció i d'exigència 360, com correspon amb l'exigència dels productes que es fan a Argentona. Per part seva, Gina Sabadell, Alcaldessa d'Argentona, ha posat en valor la ferma aposta del grup per la seva inversió a la comarca del Maresme, una cosa que ha permès que la planta compti en l'actualitat amb 170 treballadors directes que certifica la cordial i pròxima relació de la companyia amb la zona en els seus 68 anys d'activitat industrial.

Per part seva, Sebastian Marchante, Director d'Estratègia de Beiersdorf Manufacturing Europa, ha subratllat la contribució del grup en la industrialització d'Europa amb més de 500 milions d'inversió en la cadena de subministrament i manufactura en el vell continent.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive