Netegen la riera d’Argentona per minimitzar el risc d’inundacions i d'incendis. Foto: Ajuntament
Netegen la riera d’Argentona per minimitzar el risc d’inundacions i d'incendis. Foto: Ajuntament

Netegen la riera d’Argentona per minimitzar el risc d’inundacions i d'incendis

L'Ajuntament retira les canyes i els residus voluminosos per evitar que es col·lapsin els passos de la riera cap al mar

L'Ajuntament ha iniciat aquest dimarts treballs de neteja i manteniment de la Riera d'Argentona, al seu pas per Mataró. Les obres estan subvencionades per l'Agència Catalana de l'Aigua, per un valor de 25.000 euros (descomptant l'IVA).

L'objectiu dels treballs, segons ha informat l'Ajuntament, és retirar les canyes i els residus voluminosos de la Riera per garantir el seu desguàs quan es produeixin episodis de fortes preciipitacions. Es vol evitar que es col·lapsin els passos cap al mar per tal de minimitzar els riscos d'inundacions, així com d'incendis a la zona. Quelcom similar al que s'ha fet amb la Riera de Sant Simò. 

Els treballs, adjudicats a la cooperativa social Taller Auria SCCL, preveuen desbrossar amb tractor uns 100.000m2 de terreny, i 11.000 més de forma manual. Les restes vegetals que es retiren es trituren allà mateix. Els treballs tenen una durada d’un mes.

Aquesta primera actuació que es realitza durant l’hivern es completarà amb una segona neteja a l’estiu, per garantir que la riera estigui en bon estat tant a la primavera com durant la tardor, quan acostuma a haver-hi més possibilitat d’aiguats.

 

Comentaris (1)

joan Fa 11 mesos
els temps que es tiren a netejar les rieres, sempre estalviant diners i després paguem més impostos quan cada vegada fan menys feina i amb menys frequència.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive