Un curs per trobar feina al Servei d'Ocupació de Mataró. Foto: R. G.
Un curs per trobar feina al Servei d'Ocupació de Mataró. Foto: R. G.

Mataró redueix l'atur amb la segona millor xifra en un any

Cal retrocedir fins gener de 2008 per trobar una taxa d’atur registral més baixa a la ciutat de Mataró

El mes de maig ha finalitzat amb 6.922 persones desocupades a Mataró, segons l'avanç de l'Observatori del Mercat de Treball de l'Ajuntament de Mataró. Aquesta xifra representa una disminució de 162 persones respecte al mes anterior, una reducció del 2,3% en termes relatius. Aquest descens continua la tendència positiva habitual del mes de maig, en el qual, dels darrers 21 anys, en 18 ocasions s'ha registrat una disminució de l'atur.

Els 6.922 desocupats registrats al maig de 2024 constitueixen la segona millor dada d'atur dels darrers 12 mesos. De fet, sense tenir en compte aquest període, cal retrocedir fins al març de 2008 per trobar una xifra de desocupats més baixa a Mataró.

  • En comparació amb el maig de 2023, el descens de desocupats a Mataró és de 118 persones, un decrement del 1,7% en termes relatius.

Aquesta caiguda és superior a la registrada al Maresme, que ha tingut una davallada del 0,6%. També és superior a les reduccions observades a la província de Barcelona i a Catalunya, que han estat del 1,3% i del 1,6% respectivament. No obstant això, la variació interanual a Espanya ha estat més significativa, amb una caiguda del 4,8%.

Pel que fa a la taxa d'atur registral estimada de Mataró, aquesta queda situada en l'11%. Per trobar una taxa més baixa cal remuntar-se fins al gener de 2008. Mataró és el quart municipi de més de 50.000 habitants de la província de Barcelona amb la taxa d'atur més elevada, només superada per Manresa, Santa Coloma de Gramenet i Badalona. La capital del Maresme presenta una taxa lleugerament superior a la de Vilanova i la Geltrú i Terrassa.

Aquestes dades reflecteixen una millora significativa en el mercat laboral de Mataró, i posen de manifest els esforços continus per reduir l'atur i fomentar l'ocupació a la ciutat, segons l'Ajuntament.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive