El gràfic de la setmana: la mobilitat.
El gràfic de la setmana: la mobilitat.

Salva Fernández / Ferran Pous (interactiu)

El gràfic de la setmana: com ens movem per les ciutats?

Repassem les dades actualitzades de mobilitat: com afecta la Covid-19 al transport públic? I al cotxe privat?

La mobilitat és un tema de debat interessant arreu. Primer, perquè el model actual no és sostenible, al menys a casa nostra. I després, perquè tot està canviant arran de la pandèmia del Coronavirus. Davant això, el gràfic de la setmana se centra sobretot en poder identificar com ens movem a Espanya, com ens movem en comparació amb altres grans ciutats o com funciona el transport públic a la ciutat de Mataró.

En aquest gràfic trobareu les dades en percentatges sobre quanta gent fa servir cotxe, transport, bicicleta i altres a Espanya, com se circula en algunes de les ciutats més importants d'Europa (la comparativa deixa clara la diferència per zones) i una valoració sobre com es troba Mataró Bus, el transport intern més important de la ciutat. Passat el gràfic destacarem quin pla de mobilitat urbana té la ciutat per als propers anys.

 

 

 

Quin pla de mobilitat té Mataró?

Mataro compta amb un pla de mobilitat urbana i sostenible que es desenvoluparà seguint uns objectius marcats per al 2024, que són els següents:

  • un 50 % dels desplaçaments a la ciutat siguin a peu o amb bicicleta (41 % al 2014)
  • un 15 % en transport públic (11 % al 2014)
  • reduir fins al 35 % l’ús del vehicle privat (48 % al 2014)

Per aconseguir-ho, el pla proposa prioritzar el vianant i bicicleta a la xarxa viària, generar una xarxa de transport públic eficaç i eficient, fomentar hàbits i entorns més segurs i accessibles, gestionar i ordenar la distribució urbana de mercaderies, completar i millorar les infraestructures de mobilitat a la ciutat i augmentar  l'oferta d'informació i sensibilització a la ciutadania envers l’educació viària i la promoció de la mobilitat sostenible.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive