Les pilones que separen el carril per a vianants dels vehicles. Foto: Ajuntament
Les pilones que separen el carril per a vianants dels vehicles. Foto: Ajuntament

Pilones al carrer Argentona per donar més espai als vianants

L'Ajuntament ha creat un nou carril per a vianants situat a la mateixa calçada, enlloc d'ampliar les voreres, i ara hi ha instal·lat pilones de seguretat

L'Ajuntament de Mataró està fent intervencions en els carrers de la ciutat per donar més espai als vianants. Ho fa seguint mètodes més temporals que no pas permanents, de cara a realitzar intervencions ràpides i sense costos massa disparats, una mica "a la Colau" a Barcelona, on la col·locació d'elements i mobiliari urbà de disseny i colors atrevits per donar espai als qui van a peu en detriment dels vehicles privats ha generat força controvèrsia en les darreres setmanes.

Un dels darrers exemples que s'han vist a la ciutat és al carrer d'Argentona i a un altre vial adjacent del casc antic, la Muralla del Tigre, on les voreres són particularment estretes. El consistori hi està instal·lant pilones per delimitar el carril per a vianants que s'hi ha creat durant aquest estiu. Aquest carril s'ha creat sobre la mateixa calçada en la que circulen els vehicles, una opció molt més barata que no pas ampliar les voreres. De cara a separar els vianants dels cotxes i motos, ara s'estan posant pilones de seguretat. 

EihP2MUWAAUVrly

Instal·lació de pilones a la muralla del Tigre

Cal preguntar-se, més enllà de la reducció de despesa, per què l'Ajuntament opta per aquesta solució temporal enlloc d'ampliar les voreres i reduir la calçada. El carrer Argentona, a l'igual que el de Sant Josep, s'han de convertir a mig termini en vials 100% per a vianants, tal i com està contemplat en les mesures de mobilitat del Pla d'Impuls del Centre (PIC) per reactivar aquesta zona com a eix cultural i comercial. El mateix ha de passar amb el Camí Ral entre la Rambla i el carrer Cooperativa.

Al Camí Ral, mentre no es duu a terme el projecte definitiu, també s'ha optat per una solució temporal que doni més espai a vianants i ciclistes, quelcom que ha aixecat força polèmica a la ciutat. Pel que fa al carrer d'Argentona, la seva peatonalització encara no compta amb calendari establert. Mentrestant, tant en aquest vial com a la Muralla del Tigre s'ha optat per ampliar l'espai a vianants amb una solució temporal i assequible, un "lifting" no permanent. 

Una altra intervenció que ha realitzat l'Ajuntament en aquesta mateixa línia és l'ampliació de l'espai per a famílies a l'entrada de diverses escoles de la ciutat, també en detriment de vehicles privats, de cara, en aquest cas, a facilitar els accessos als centres educatius complint tots els protocols de distància social que requereix la lluita contra la Covid. 

 

Comentaris (2)

jordi Fa 1 any
Nos está quedando la ciudad más fea y sucia de todo el maresme y es que tenemos a los gestores más incompetentes e inutiles que se pueden tener. Por que no se fijan en como Premia sin ir más lejos ha solucionado el centro histórico?????
Mataró no és només el centre Fa 1 any
Em sembla molt bé tot el que es fa... però un minut, només un minut els "pensadors" de l'urbanisme, els tancats als desptaxos, i el que tant en saben.. quan pensen dedicar un minut al que està passant als barris?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive