Oportunitat laboral per als joves del Maresme
Oportunitat laboral per als joves del Maresme

L'atur creix per tercer mes consecutiu al Maresme

A nivell comarcal es van computar 491 persones aturades més que al juliol.

vlm capgros 01
 

El Maresme, a la par de la província de Barcelona i tot Catalunya, ha experimentat un augment de l'atur durant el mes d'agost. A nivell comarcal, s'han comptabilitzat 491 persones aturades més que al juliol, xifra que suposa un increment del 2,42% en la taxa de desocupació.

Actualment, al Maresme hi ha 20.821 persones inscrites a les oficines d'ocupació com a demandants de feina no ocupades. Encara que aquesta xifra ha crescut des de juny, en termes interanuals, la situació laboral a la comarca ha millorat. Concretament, hi ha 890 persones menys a l'atur en comparació amb l'agost de 2022.

Les dades del mes passat, recollides per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, situen el Maresme amb una taxa d'atur del 9,48%, lleugerament per sobre de la taxa provincial (9,23%) i de tot Catalunya (8,85%).

Com és habitual, una anàlisi detallada per municipis mostra notables diferències. 21 dels 30 municipis de la comarca han vist augments mensuals en el nombre de desocupats. Tordera ha mantingut les seves xifres i en 8 localitats (Alella, Caldes d’Estrac, Malgrat de Mar, Òrrius, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Iscle de Vallalta i Santa Susanna) l'atur ha disminuït.

Si s'analitzen les dades interanuals, la majoria mostren una reducció del desempleo. No obstant això, hi ha 8 municipis que presenten un augment en la seva població aturada: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Cabrils, El Masnou, Òrrius, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Iscle de Vallalta i Sant Pol de Mar. D'altra banda, Vilassar de Dalt manté el mateix nombre d'aturats que a l'agost de 2022.

Respecte a la taxa d'atur registrada, Alella destaca com el municipi amb els percentatges més baixos, amb un 4,95%, mentre que Pineda de Mar presenta la taxa més alta de la comarca amb un 12,87%.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive