Recuperar les arres.
Notícies relacionades
Recuperar les arres.

Redacció

Què cal tenir en compte a l'hora de comprar un habitatge

L’adquisició d’un habitatge és, probablement, la decisió de més transcendència en l’economia de les famílies. És una decisió meditada, que es pren en vistes futures.

Comprar un habitatge és un dels moviments més importants en la vida d'una persona. Per això, és important, en primer lloc, definir les preferències que tenim, així com les necessitats prioritàries que hem de cobrir. Cobra vital importància triar la ubicació, així com la dimensió, nombre d’habitacions i banys. És rellevant decidir sobre la necessitat o no d’ascensor.  

Tan important com definir les característiques físiques i ubicació de l’habitatge ho és realitzar i calcular un pressupost sobre la quantitat màxima que podem i volem destinar a l’habitatge .Per a realitzar-ho, des d’Àkteon recomanen posar-se en mans d’un professional independent, que ho realitzi tenint en compte totes les opcions que ens ofereix el mercat. Una vegada trobat l’habitatge desitjat i que s’ajusta al nostre pressupost, s’inicia el procés d’adquisició.

Abans de firmar davant el notari la compra, acostuma a realitzar-se un contracte de compravenda en el qual es diposita una quantitat en concepte d’arres.

Aquestes poden ser:

  • Confirmatòries: com a part del preu total. Si una part incompleix, l’altra pot exigir el compliment del contracte o la seva resolució i la indemnització per danys i perjudicis.
  • Penitencials: la quantitat entregada es perdrà o es retornarà en cas de no realitzar-se la compravenda.
  • Penals: el venedor no podrà desistir de contracte. El comprador perdrà la quantitat en cas d’incompliment.

Cal verificar mitjançant consulta al registre de la propietat la situació de càrrega, que hi hagués sobre la finca, si existeix alguna limitació en la venda.

També és necessari verificar la situació urbanística de la finca per evitar comprar un habitatge afectat per algun problema urbanístic. Una vegada aconseguit el finançament i controlats tots aquests factors que influeixen en la bona finalitat d’aquesta, es procedirà a realitzar l’escriptura pública de compravenda davant del Notari.

Els impostos de la compravenda son a càrrec del comprador excepte la plusvàlua municipal. En el cas de l’ ITP que grava les compravendes de segona mà el compradors poden tenir bonificacions per edat, família nombrosa o per discapacitat. En aquest cas cal tenir-ho en compte.

Quan contractem a un Informador de Crèdit que ens acompanyi en la tramitació tots aquests factors estan controlats de forma professional, a més a més d’ encarregar-se de trobar-nos la millor financiació.

Coneix més sobre la forma de treballar d'Akteon al seu portal web.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive