El TecnoCampus vol oferir cicles de formació professional
El TecnoCampus vol oferir cicles de formació professional

El TecnoCampus vol oferir cicles de formació professional

El Pla Estratègic 2027 per afrontar els reptes de futur del TecnoCampus també busca més finançament per part de la Generalitat

patrocini Pous renda
 

El TecnoCampus presenta el seu Pla Estratègic 2027 per afrontar els reptes de futur

El TecnoCampus Mataró-Maresme es prepara per afrontar els desafiaments futurs i consolidar-se com un referent en l'àmbit de la formació, la innovació i l'emprenedoria a la ciutat de Mataró. Ho fa amb un full de ruta que inclou l’aposta per la formació professional i una reivindicació sense complexes de més reconeixement i major finançament per part de la Generalitat de Catalunya.

Aquest divendres el TecnoCampus ha realitzat la primera presentació pública del seu "Pla Estratègic 2027", un document aprovat pel Patronat de la Fundació Mataró-Maresme. Aquest pla ha estat elaborat mitjançant un procés participatiu en què han participat empreses, estudiants i altres grups d'interès. 

L’aposta pels cicles formatius

Un dels reptes més ambiciosos que s'han plantejat és la implementació de la Formació Professional mitjançant cicles formatius. Aquests cicles es conceben com una via d'accés posterior als graus universitaris i se centraran en les mateixes àrees temàtiques: salut, empresa, tecnologia, audiovisuals i videojocs.

Un reconeixement i més finançament

El Pla contempla el reforçament del vincle amb la Universitat Pompeu Fabra, el foment de l'esperit emprenedor com a fil conductor de les activitats del parc i la recerca de reconeixement de la singularitat del model TecnoCampus en instàncies superiors, com la Generalitat, per aconseguir finançament addicional.

L'alcalde David Bote en la presentació del Pla Estratègic
L'alcalde David Bote en la presentació del Pla Estratègic

 

Avui al matí, s'ha dut a terme el primer acte de presentació pública del pla, al qual s'ha convidat la comunitat empresarial del parc, composta per més de 100 empreses. L'alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, ha clausurat l'esdeveniment afirmant que "el pla té com a objectiu ajudar les empreses, els ciutadans i el teixit social a fer front als reptes del futur". Sergi Morales, regidor d'Empresa i Ocupació, ha destacat que "l'aliança entre els diferents agents que formen part del parc serà crucial en els propers anys", ja que el TecnoCampus s'enfronta a un nou cicle de creixement, segons ha assenyalat el director general, Josep Lluís Checa.

L'acte d'avui s'ha completat amb una ponència a càrrec del consultor Xavier Marcet, qui ha participat en l'elaboració del pla. Marcet ha destacat la importància d'institucions com el TecnoCampus en la creació del que ha anomenat "ecosistemes d'aprenentatge", els quals seran diferencials en un moment d'auge de noves tecnologies, com la intel·ligència artificial.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive