Arrenca la campanya de la declaració de la renda de 2022. Foto: ACN
Notícies relacionades
Arrenca la campanya de la declaració de la renda de 2022. Foto: ACN

Arrenca l'atenció presencial i gratuïta de la campanya de la renda: totes les dates

La secretària d’Hisenda i presidenta de l’ATC, Marta Espasa, dona el tret de sortida al servei de cita prèvia que es pot començar a sol·licitar a partir del 25 de maig

patrocini Pous renda
 

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha iniciat el servei d'atenció presencial i gratuïta per als contribuents barcelonins que necessitin assistència per a la declaració de l'IRPF de l'exercici 2022. Aquest servei, que es presta per sisè any consecutiu, està disponible a les oficines centrals de Barcelona, així com a diverses localitats com Granollers, Sabadell, Terrassa, Sant Feliu de Llobregat i Mataró, i a l'Oficina compartida de l'Hospitalet de Llobregat.

La secretària d'Hisenda de la Generalitat i presidenta de l'ATC, Marta Espasa, ha destacat la importància de posar els recursos i les oficines de l'ATC al costat dels contribuents per facilitar el compliment de les seves obligacions tributàries. També ha valorat la formació rebuda pels professionals de l'ATC, que els permet assessorar adequadament els contribuents i enfortir el coneixement de l'IRPF, un impost que representa prop del 50% dels ingressos tributaris de la Generalitat.

L'atenció presencial de l'ATC estarà disponible als serveis centrals de Barcelona i a diverses localitats entre l'1 i el 30 de juny. Durant aquest període, els contribuents poden acudir a les oficines de l'ATC per rebre assistència gratuïta en la preparació de la declaració de l'IRPF. L'objectiu és oferir un servei accessible i proper als ciutadans per afrontar aquesta obligació tributària. Amb aquest servei d'atenció presencial, l'ATC reafirma el seu compromís amb els contribuents i amb la facilitació del compliment de les obligacions tributàries. És una oportunitat per rebre assessorament directe i solucionar qualsevol dubte relacionat amb la declaració de l'IRPF. Així, els contribuents poden realitzar aquest tràmit de manera més còmoda i segura, comptant amb el suport del personal qualificat de l'ATC.

Telèfons d'atenció per a fer la declaració de la renda

Els contribuents que desitgin rebre atenció presencial i gratuïta a les oficines de l'ATC durant l'1 al 30 de juny poden trucar al telèfon 901 22 33 44 a partir del 25 de maig per reservar dia i hora. Per a la declaració de l'impost sobre el patrimoni, també es pot sol·licitar cita prèvia a través de la seu electrònica de l'ATC o trucant al telèfon 012 per rebre atenció a les oficines centrals de l'Agència a Barcelona entre el 12 i el 23 de juny.

La presidenta de l'ATC, Marta Espasa, ha informat que des de l'inici de la campanya el 3 de maig fins al divendres passat, 19 de maig, les oficines de l'Agència a les comarques de Barcelona ja han atès 1.045 persones per telèfon. Durant la campanya de la renda de l'any passat, aquestes oficines van assessorar un total de 8.312 persones, amb 417 persones ateses a l'oficina de Mataró. Espasa ha destacat l'alt grau de satisfacció dels contribuents respecte a l'atenció rebuda per part del personal de l'Agència, que se situa al voltant del 97%.

Deduccions a Catalunya

Pel que fa a les deduccions del tram autonòmic de l'IRPF, Catalunya ha establert diverses deduccions que s'apliquen a la part autonòmica de la quota íntegra de l'impost. Aquestes deduccions inclouen beneficis per naixement o adopció de fills, viduïtat, lloguer de l'habitatge habitual, rehabilitació de l'habitatge habitual, pagament d'interessos de préstecs per a estudis universitaris de tercer cicle, donacions a entitats que promouen el català i l'occità, donacions a entitats de recerca científica i innovació tecnològica, donacions a entitats en benefici del medi ambient i patrimoni natural, inversió com a àngel inversor i obligació de presentar la declaració de l'IRPF per tenir més d'un pagador. Per obtenir més informació detallada sobre aquestes deduccions, es pot consultar la seu electrònica de l'ATC.

D’acord amb les competències normatives de Catalunya en relació amb l’impost sobre la renda de les persones físiques, s’han regulat les deduccions següents aplicables sobre la part autonòmica de la quota
íntegra de l’impost:

 • Per naixement o adopció de fills.
 • Per viduïtat.
 • Per lloguer de l'habitatge habitual.
 • Per rehabilitació de l’habitatge habitual.
 • Per pagament d’interessos de préstecs a l’estudi universitari de tercer cicle.
 • Per donacions a entitats que fomenten el català i l’occità.
 •  Per donacions a entitats que fomenten la investigació científica i la innovació tecnològica
 • Per donacions a entitats en benefici del medi ambient i patrimoni natural
 • Per inversió per un àngel inversor per a l’adquisició
 • d’accions o participacions socials.
 • Per obligació de presentar la declaració de l’IRPF per raó de tenir més d'un pagador.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive