Fer la declaració de renda per telèfon ja és una opció. El pla ‘Le Llamamos’ és una opció molt útil per a les persones que no estan habituades a les noves tecnologies o aquelles que no vulguin o no puguin confeccionar la renda de manera presencial a les oficines. Per fer-ho, però, caldrà demanar cita prèvia i farà falta tot un seguit de documentació que intentarem aclarir a les següents línies.
Què és el pla 'Le Llamamos’ de la Renda 2022? És una de les maneres que ofereix l'Agència Tributària per poder confeccionar la declaració per telèfon en comptes de fer-ho a les oficines o per internet. Amb aquesta opció, l'organisme es posa en contacte amb cada contribuent per fer la gestió mitjançant una trucada.
Està operatiu des del 5 de maig i romandrà obert fins al 29 de juny, un dia abans del tancament de la Campanya d'aquest any. És necessari demanar cita prèvia, però com ho faig? Es pot fer de tres maneres: a través del telèfon d'atenció personalitzada 91 553 00 71 (o 901 22 33 44 en la versió de pagament), de dilluns a divendres en un horari de 9 a 19 hores. També es pot trucar al número automàtic 91 535 73 26 (o 901 12 12 24, de pagament), com indica l'organisme a la seva web. Per internet, amb DNI electrònic, certificat digital, Cl@veu PIN o el número de referència d'una declaració anterior. I mitjançant l'App “Agència Tributària”.
És important, també, assegurar-se de que la cita està confirmada. Com ho fem? Un cop demanada la cita, l'Agència Tributària enviarà un SMS al telèfon mòbil facilitat on apareix l'hora, el dia i el centre. Això també es pot fer mitjançant un correu electrònic si es facilita un correu electrònic. Més endavant, els contribuents rebran un segon missatge com a recordatori dos dies abans de la cita.
Finalment, l'organisme es posarà en contacte amb el contribuent mitjançant una trucada des del número de telèfon 810520052, encara que també ho pot fer des del 91 727 62 22 si s'ha facilitat un número estranger. En tot cas, les trucades s'efectuaran entre les 9 i les 20 hores, de dilluns a divendres.
Es pot anul·lar una cita ja programada? Sí. S'ha de fer amb 24 hores d'antelació i pot ser per internet, per l'App "Agència Tributària" o trucant als números de telèfon amb què es va concertar la cita. I es poden demanar vàries cites en una sola trucada? Doncs també. Al número de telèfon d'atenció personalitzada, s'haurà de concretar el nombre de persones que necessiten cita i si pertanyen o no a la mateixa unitat familiar: si la gestió és per a una persona, es demanarà una sola cita donant un DNI; si és per a una unitat familiar, també es demanarà una cita donant un número de DNI, ja sigui tributació individual o conjunta; si no pertanyen a la mateixa unitat familiar, cal concertar les cites necessàries, amb un màxim de sis cites en una sola trucada amb sis números de DNI; i si es truca al telèfon d'atenció automàtica, es pot demanar un màxim de dues cites, si no s'anul·len, i es poden modificar les vegades que es vulgui.
Documentació necessària
El titular de la declaració haurà de ser present a la trucada de l'organisme i haurà de tenir la documentació preparada per poder fer la gestió.
- Per procedir a la identificació de les persones interessades, el DNI del titular i de la resta de les persones que figurin a la declaració. També es pot fer amb el número de referència d'una declaració anterior o mitjançant Cl@ve.
- A més, cal tenir justificants que puguin acreditar el dret a certes deduccions autonòmiques o altres beneficis fiscals. Per exemple, rebuts de pagament de lloguers, hipoteques i assegurances, així com justificants de donatius o guanys de premis o certificats de fons d'inversions. A més, l'organisme posa a la disposició un model per emplenar dades d'immobles llogats.
- Si has rebut rendes, hauràs de tenir els contractes de treball i les factures de lloguer de pisos o garatges, que també poden representar despeses deduïbles.
- Si heu obtingut rendiments de capital immobiliari, cal comptar amb certificats d'empreses, bancs i assegurances, i si heu tingut pèrdues o guanys patrimonials per habitatge habitual, les escriptures de compravenda, dates de transmissió o dades de préstecs hipotecaris.
- És recomanable consultar les dades fiscals que reflecteixen la informació econòmica i personal que l'Agència Tributària té de cada contribuent i que es poden consultar en un apartat específic.
Font: www.rtve.es/noticias
Comentaris