XatGTP
XatGTP

XatGPT: què és i per què serveix?

Un potent xat amb intel·ligència artificial que ofereix múltiples respostes i que està revolucionant molt més del que et penses.

patrocini pous
 

Heu llegit bé. Hi ha una cosa que es diu XatGPT i aquesta cosa té una utilitat. Si teniu la sensació que el dia a dia us supera i que ja no doneu a l’abast amb tanta innovació tecnològica, no patiu. Per això tenim un espai com aquest. Intentarem explicar de la manera menys enrevessada possible què és això del XatGPT i per què es pot fer servir. A tal efecte, farem referència a l’article de Yúbal Fernández per xataca.com. Podríem dir que el XatGPT és, com indica el nom, un xat. Però parlem d’un xat que aplica la intel·ligència artificial i que està sorprenent a tot el sector. Es tracta d'una intel·ligència artificial que està entrenada per mantenir converses. Un Siri molt evolucionat, podríem dir.

XatGPT és un sistema de xat basat en el model de llenguatge per Intel·ligència Artificial GPT-3, desenvolupat per l'empresa OpenAI. És un model amb més de 175 milions de paràmetres i entrenat amb grans quantitats de text per fer tasques relacionades amb el llenguatge, des de la traducció fins a la generació de text.

Aquesta IA ha estat entrenada per mantenir converses amb qualsevol persona. Els seus algorismes haurien de ser capaços d'entendre el que li preguntes amb precisió, incloent-hi adjectius i variacions que afegeixis a les teves frases, i després respondre't d'una manera coherent. El més sorprenent d’aquest xat per IA és que és capaç de donar-te unes respostes molt encertades i completes, fins i tot de diversos paràgrafs. A més, en aquestes respostes és capaç d'expressar-se de manera natural i amb informació molt exacta, cosa que fa molt complicat distingir que el text ha estat generat per IA.

Si ets un estudiant li podràs demanar una redacció de 1000 paraules sobre un tema concret, i la IA te la generarà abans que tu hagis tingut temps d'obrir Google per buscar el primer concepte. No obstant això, com qualsevol model d'IA, és possible que cometi errors en alguns punts, per la qual cosa tot el que ens escriu tampoc s'ha d’agafar al peu de la lletra.

També pots demanar-li línies de codi, fitxes d'especificacions de productes, comparatives, que t’escrigui poemes, acudits o lletres de cançons. Pots demanar-li que faci textos com si parlés a un nen de 5 anys i, en definitiva, qualsevol cosa relacionada amb el llenguatge o que pugui ser expressada a través d'ell: llistes de pàgines web o d'eines, consell sobre quin mòbil comprar, temes relacionats amb la cultura general, trivials, traduccions, definicions, explicacions i, en general, tot el que se t'acudeixi.

Font: xataka.com.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive