024, telèfon per prevenir el suïcidi.
Notícies relacionades
024, telèfon per prevenir el suïcidi.

Capgròs.com - ACN

Nou 'xat de l'esperança' per prevenir suïcidis de joves

La línia d'atenció a la conducta suïcida inclourà un xat per fer-la més accessible a joves i adolescents

La línia 024 d'atenció a la conducta suïcida inclourà un xat per fer-la més accessible a joves i adolescents, segons ha anunciat aquest divendres la ministra de Sanitat, Carolina Darias. La titular de la cartera espanyola de salut ho ha dit durant l'acte Esperança i acció contra el suïcidi en joves i adolescents, celebrat a Madrid la vigília del Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi.

El nou servei complementarà l'atenció telefònica d'una línia que en els primers quatre mesos de funcionament ha atès més de 43.000 persones, ha fet més de 1.700 derivacions a serveis d'emergències i ha detectat més de 700 suïcidis en curs, segons dades del ministeri. 1 de cada 3 persones que utilitza el servei té menys de 30 anys.

El Ministeri també indica que moltes de les trucades que rep el telèfon 024 són de personal docent que busca eines per a l'alumnat. Darias ha assegurat que el seu ministeri treballa amb els d'Educació i d'Universitats per abordar aquest assumpte de manera transversal.

Alhora, la ministra ha afegit que l'executiu estatal ha situat la salut mental a l'epicentre de les polítiques, i ha posat com a exemple la tasca que s'està fent per elaborar el Pla de Salut Mental en l'Entorn Educatiu. Altres feines en marxa són l'elaboració d'uns Codis de Conducta Risc per detectar i prevenir la conducta suïcida o la constitució d'un grup de salut mental infantil i adolescent.

Comentaris (1)

Víctor Fa 1 any
Es un problema complejo con muchas aristas. Arraigo familiar, sexualidad feliz, drogas y/o medicamentos que por abuso deterioran, falta de motivación por conocer, aprender, desencanto social, económico, político, religioso sin vislumbrar posibilidad de cambio. Permanente información negativa de los medios en vez de potenciar ejemplos positivos Justicia injusta. Ausencia de líderes. Corrupción e hipocresía política. Deterioro del medio ambiente. Motivos no faltan

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive