Vigila si tens aquestes apps i Whats App
Vigila si tens aquestes apps i Whats App

Paula Saez

WhatsApp et pot eliminar el compte si tens alguna d’aquestes apps instal·lades

Us advertim de les apps que cal evitar si volem mantenir el nostre compte oficial de WhatsApp sense cap problema.

Son més de 2.500 milions d’usuaris els que tenen un compte de WhatsApp i eleven l’aplicació de missatgeria instantània a la primera posició del podi global. Tot i que hi ha alternatives com Telegram o Line, l’app de Facebook s’ha mantingut en primera posició durant molt de temps. Tot i això, degut a que les apps de la competència tenen algunes funcions de les que WhatsApp manca, molts usuaris han realitzat el canvi o bé optat per una versió alternativa i no oficial de l’aplicació que pot portar-nos bastants problemes si es detectada, fins i tot arribant al punt de que el nostre compte de  WhatsApp sigui eliminat. Us ho expliquem tot al respecte a continuació perquè pugueu evitar-ho.

Apps per les quals WhatsApp ens pot eliminar el compte

  • Third Party: una app en forma de complement per a WhatsApp que afegeix funcions com la d’alterar el tic doble o bé per programar missatges.
  • WhatsApp Plus: aporta més opcions de personalització entre els que es troben canviar els tipus de lletra o els temes, entre d’altres.
  • GB WhatsApp: inclou la possibilitat d’afegir un missatge d’auto-resposta del estil d’un 'Out Of Office' dels correus electrònics o evitar que ens salti el doble tic blau al llegir un missatge.

Totes aquestes apps són versions modificades de l’app oficial i poden causar-nos problemes. Segons indiquen les Condicions de WhatsApp: “Són desenvolupades per tercers i violen les nostres Condicions del servei. WhatsApp no avala l'ús d'aquestes aplicacions de tercers a causa que no és possible validar les seves pràctiques de seguretat".

Les funcions addicionals que afegeixen aquestes apps o complements són atractives, però al final no val la pena arriscar-se a perdre oficial per elles. A més, ja que normalment no podem trobar aquestes versions directament a la botiga digital d’Android, sinó que hem de baixar-les de pàgines externes, és molt probable que ens colin algun malware.

Què fer quan ens suspenen el compte de WhatsApp

"Si has rebut un missatge dins de l'aplicació que indica que el teu compte està 'Temporalment vanejat', això vol dir que probablement estàs fent servir una versió no compatible de WhatsApp en lloc de l'aplicació oficial. Si no canvies a l'app oficial després de ser vanejat temporalment, el teu compte podria ser eliminat permanentment per utilitzar WhatsApp".

Si fem servir cap de les apps mencionades anteriorment és molt probable que ens aparegui aquest missatge advertint-nos de que el nostre compte es troba suspès temporalment. Això encara no és un problema greu, ja que si desinstal·lem les apps que poden estar causant el conflicte i seguim amb la versió oficial i normal de WhatsApp no hauríem de continuar tenint el problema de suspensió del compte. Tot i això, aquest es pot transformar en permanent si seguim fent servir les apps “prohibides” durant més temps. Ens toca esperar a que les actualitzacions oficials afegeixin noves funcions en comptes d’optar per aquestes vies alternatives no recomanables.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive