El valor real dels salaris a Espanya es redueix un 4,5%
El valor real dels salaris a Espanya es redueix un 4,5%

Capgròs.com - ACN

El valor real dels salaris a Espanya es redueix un 4,5%

L'OCDE preveu un alentiment en la millora de l'ocupació a la vegada que s'incrementen els costos de vida

patrocini pous
 

El valor real dels salaris a Espanya ha caigut un 4,5% en l'últim any, segons dades publicades aquest divendres per l'Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE). Espanya ha sigut el segon país de l'organització on més han baixat els salaris reals, només superat per Grècia, on la caiguda interanual ha estat del 6,9%.

L'informe apunta que els salaris nominals no augmenten a un ritme tan elevat com ho fa la inflació i es preveu que el poder adquisitiu de les famílies continuï decreixent durant el 2022. L'OCDE recomana als governs "estudiar fórmules per ajustar els salaris mínims oficials i mantenir de forma afectiva el poder adquisitiu dels treballadors amb sous més baixos".

Pel que fa a la taxa d'atur als països de l'OCDE, aquesta es va situar al 4,9% al juliol, la xifra més baixa des de l'inici de la sèrie històrica, l'any 2001. Tot i això, assegura que "la desacceleració del creixement mundial implica que la millora de l'ocupació probablement també s'alentirà, a la vegada que les fortes pujades dels preus de l'energia i les matèries primeres estan generant una crisi del cost de la vida".

L'informe apunta que l'enduriment de les condicions del mercat laboral ha provocat que les empreses de l'OCDE s'enfrontin a una manca de mà d'obra "sense precedents".  A la Unió Europea, quasi tres de cada deu empreses del sector manufacturer i de serveis han hagut d'efectuar talls de producció durant el segon trimestre de 2022 per falta de mà d'obra.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive