Torna l’Uttu a La Destil·leria
Torna l’Uttu a La Destil·leria

Torna l’Uttu: el mercat d’intercanvi de roba contra la Fast-Fashion a Mataró

La Destil·leria Espai Cultura torna a ser dissabte 19 l’espai de l’Uttu, pel que cal concertar cita prèvia

Donar roba que no fem servir bescanviant-la per altres peces que ens agradin., així de senzill. Aquesta és la filosofia d’Uttu, el mercat d’intercanvi de roba que ja va celebrar una primera edició exitosa el desembre a La Destil·leria Espai Cultural de Mataró i que aquest dissabte, dia 19, hi torna amb la segona. 

Uttu és un mercat d’intercanvi impulsat per Carla Aledo i Cristina Castellà que vol ser una alternativa al cicle “comprar-utilitzar-llençar” donant la possibilitat de reutilitzar les peces de roba i els complements. “Ens encanta la roba, però creiem que el tipus de consum que n’hem fet fins ara no té cap mena de sentit”, afirmen les impulsores. Uttu va néixer en plena pandèmia amb la voluntat de revisar els hàbits diaris de consum de roba i reduir la petjada humana amb una petita acció. El projecte es va pensar en base alguns dels valors de l’economia circular (reduir residus de tèxtil, reutilitzar peces de roba que estan en bon estat i conscienciar de la importància d’un consum responsable) i realçant les artesanes del sector.

Roba d'intercanvi a Uttu

Roba d'intercanvi a Uttu

En la primera edició, hi van passar més de 100 persones que van deixar al mercat unes 220 peces de roba i les van intercanviar per unes 170, el 60% de les persones participants farien de l'intercanvi una pràctica habitual i més del 90% tornarien a venir a UTTU, després de participar de la primera edició.

Amb consciència contra la Fast-Fashion

Uttu no només es limita al fet de l’intercanvi, sinó que per una banda, vol posar l’èmfasi en l’impacte en el medi ambient que tenen els nostres hàbits de neteja de roba i també vol conscienciar a través de la divulgació de la problemàtica coneguda com a “Fast-Fashion”, relacionada amb explotació laboral, treball infantil, tèxtil de procedència tòxica, contaminació del medi ambient i enormes quantitats de residus.

També per això es permet d'adquiri un màxim de cinc peces per persona. D’aquesta manera es pretén donar valor i posar consciència a l’acte de l’intercanvi, tant en el que es deixa com en el que s’adquireix.

La primera edició d'Uttu

La primera edició d'Uttu

Un cop cedida i revisada, tota la roba tindrà el mateix valor –independentment de la marca- i les persones assistents al mercat podran emportar-se tantes peces com les que deixen. Es demana que la roba estigui tan neta com sigui possible i en bon estat, amb el mínim de forats, descosits i taques possibles, per poder ser utilitzada de nou.

La fitxa

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive