Uttu: un mercat d’intercanvi de roba a La Destil·leria
Uttu: un mercat d’intercanvi de roba a La Destil·leria

Un mercat d’intercanvi per canviar el model de consum de roba a Mataró

La Destil·leria acull aquest dissabte Uttu, que es proposa reutilitzar les peces de roba i construir una alternativa al cicle “comprar-utilitzar-llençar”

Donar roba que no es fa servir bescanviant-la per altres peces. Aquesta és la idea: intercanviar roba en bon estat i allargar-ne la vida canviant el model de consum. Per això ha nascut el mercat d’intercanvi de roba i complements que rep el nom d’Uttu, que es farà aquest dissabte, 19 de desembre, durant tot el dia La Destil·leria Espai Cultural a Mataró.

Uttu és un mercat d’intercanvi impulsat per Carla Aledo i Cristina Castellà que vol ser una alternativa al cicle “comprar-utilitzar-llençar” donant la possibilitat de reutilitzar les peces de roba i els complements. “Ens encanta la roba, però creiem que el tipus de consum que n’hem fet fins ara no té cap mena de sentit”, afirmen les impulsores.

Reduir la petjada

Uttu neix de la inquietud de revisar els hàbits diaris i reduir la petjada humana amb una petita acció que té la voluntat de donar un cert respir al planeta. El projecte s’ha pensat en base alguns dels valors de l’economia circular (reduir residus de tèxtil, reutilitzar peces de roba que estan en bon estat i conscienciar de la importància d’un consum responsable) i realçant les artesanes del sector.

Uttu no només es limita al fet de l’intercanvi, sinó que per una banda, vol posar l’èmfasi en l’impacte en el medi ambient que tenen els nostres hàbits de neteja de roba, amb la manera com fem ús de la rentadora o la compra de productes neteja amb ingredients tòxics. I per altra banda, també vol conscienciar a través de la divulgació de la problemàtica coneguda com a “Fast-Fashion”, relacionada amb explotació laboral, treball infantil, tèxtil de procedència tòxica, contaminació del medi ambient i enormes quantitats de residus.

Un màxim de cinc peces per persona 

En aquesta primera edició del mercat, cada persona podrà intercanviar un màxim de cinc peces. Un cop cedida i revisada, tota la roba tindrà el mateix valor –independentment de la marca- i les persones assistents al mercat podran emportar-se tantes peces com les que deixen. Es demana que la roba estigui tan neta com sigui possible i en bon estat, amb el mínim de forats, descosits i taques possibles, per poder ser utilitzada de nou.

De moment, no s’intercanviarà roba per a criatures, una franja d’edat en què l’intercanvi ja es produeix molt sovint i amb naturalitat i no necessita cap impuls. 

El preu d’entrada és de 4€ i, per controlar l’aforament, cal inscripció prèvia a través del compte d’Instagram @uttu.mercatintercanvi

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive