El TecnoCampus, seleccionat per a formar professionals d’alt nivell digital
El TecnoCampus, seleccionat per a formar professionals d’alt nivell digital

Capgròs.com - ACN

El TecnoCampus, seleccionat per a formar professionals d’alt nivell digital

Un programa de la Generalitat i el Mobile World Capital formarà 500 persones en àrees demandades per les empreses

El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha adjudicat a una dotzena d’universitats, ‘Code Academies’ i centres de formació professional la realització de 24 cursos per formar 500 professionals en especialitats d’alt nivell digital molt demandades per les empreses. Una de les seleccionades és el teTecnoCampus Mataró-Maresme.

Els cursos, que no tenen cap cost per als alumnes, tenen un pressupost d’1,75 milions d’euros aportats per Empresa i Treball a través del Fons Social Europeu. El programa s’ha dissenyat conjuntament entre el Govern i el Mobile World Capital Barcelona dins el marc de la Barcelona Digital Talent (BDT), l’aliança públic – privada que treballa per posicionar Barcelona i Catalunya com referents del talent digital.

La formació incidirà en l’aprenentatge de noves competències i en el reciclatge de coneixements, amb l’objectiu de millorar les seves capacitats i facilitar la possibilitat de reorientar les trajectòries professionals dels participants. La previsió és que prop d’un 40% dels alumnes siguin dones.

Un reconeixement a la tasca que està fent TecnoCampus

Un reconeixement a la tasca que està fent TecnoCampus

Els centres encarregats d’impartir la formació seran la Universitat Autònoma de Barcelona, la Fundació Tecno Campus de Mataró, la UOC Corporate, la Fundació Universitat Rovira i Virgili, la Fundació Universitària de Girona, la Fundació Universitària Balmes, així com els centres de formació Multimèdia Tarragona, Disseny Educatiu, Bit Academy, Ironhak Group, Codely Tech i l’Ajundament de Viladecans.

Les especialitats

Les especialitats que s’impartiran són Java Backend Developer, Open Source Backend Web Developer, Frontend Developer, Android Mobile Developer, Data Scientist i Gestió de projectes d’implementació de CRM.

En les pròximes setmanes s’obrirà el procés per seleccionar les 500 persones que rebran aquesta formació. Les persones interessades hauran d’estar inscrites al SOC com a demandants d’ocupació i complir amb els requisits que estableix cada programa formatiu.

Aquesta és la primera vegada que el catàleg d’especialitats formatives del SOC inclou cursos de nivell 4 i 5, és a dir, de formació professional per a l’ocupació d’alt nivell. Prop d’un 10% de la població registrada com a demandant d’ocupació no té estudis superiors i es pretén que les convocatòries afavoreixin la transició de professionals a sectors tractors d’ocupació, com el digital.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive